Čo si všímate pri nákupe mäsa? Toto by ste mali vedieť

Môžete ju variť, piecť, grilovať, hodí sa do polievok aj k zeleninovým prílohám. Chutná bravčovina i hovädzina do našej kuchyne rozhodne patrí.

30.08.2023 00:00
Kaufland, pr, nepouzivat Foto:
  • Bravčová panenská sviečkovica sa veľmi dobre hodí na opekanie a grilovanie. Možno ju tiež používať nakrájanú na kocky napríklad na soté. Často tvorí základ pre sviečkovicové steaky.
  • Pokiaľ hľadáte bravčové mäso s nízkym obsahom tuku, tou správou voľbou je karé. Je veľmi výživné, pretože obsahuje veľa proteínov. Pridaním korenia a soli ešte zvýrazníte jeho arómu. Používa sa predovšetkým na varenie, ale tiež na prípravu chudých grilovacích steakov, rezňov či cordon bleu.
  • Bravčová krkovička obsahuje okolo 15 % tuku, preto je pri pečení, grilovaní a dusení mimoriadne šťavnatá a aromatická. Možno ju grilovať, dusiť alebo piecť, je z nej tiež výborný guláš.
  • Ak si chcete pripraviť domáci hamburger, siahnite po bravčovom mletom mäse. Dávajte však pozor na jeho čerstvosť a pôvod, keďže toto mäso sa po zabití neupravuje a predáva sa surové. Pokiaľ nakupujete v Kauflande, môžete sa na jeho kvalitu stopercentne spoľahnúť.
Foto: Kaufland
Kaufland, pr nepouzivat

Preferujte mäso zo Slovenska

Privátna značka K-Z lásky k tradícii rozšírila svoj sortiment o obľúbené bravčové a hovädzie mäso, ako sú napríklad bravčové karé, stehno či krkovička bez kosti, ale aj hovädzia polievková zmes a mäso na guláš. Už čoskoro k nim pribudne hydina. A čo si máte pod označením K-Z lásky k tradícii predstaviť? No predsa slovenské výrobky vyrobené zo slovenských surovín, a to na základe tradičných domácich receptúr. Ich kvalitu už mnohí poznajú – v ankete Voľba spotrebitelia získavajú víťazné ocenenia už dva roky po sebe! Okrem spomínaného bravčového a hovädzieho mäsa ochutnajte aj tradičné maslo, mlieko, vajcia či jogurty. Ich kúpou navyše podporíte našich domácich dodávateľov.

„V novinkách K-Z lásky tradícii ponúkame výlučne slovenské mäso vysokej kvality. Bravčové aj hovädzie na našich pultoch spĺňa tie najprísnejšie kritériá,“ hovorí Silvia Hrušovská, vedúca oddelenia privátnych značiek Kaufland Slovensko a dopĺňa: „Zvieratá, z ktorých mäso pochádza, sú narodené, kŕmené, chované, porazené a mäso následne balené výhradne na Slovensku. A to je benefit, ktorý veríme, že ocenia aj naši zákazníci.“

Foto: Kaufland
Kaufland, pr, nepouzivat

Poznáte welfare chov?

Navyše, ošípané, z ktorých mäso od značky K-Z lásky k tradícii pochádza, sú welfare. Hlavným cieľom welfare chovu je zlepšenie životných podmienok vo výkrme ošípaných a hydiny, a to zväčšením plochy, na ktorej žijú, zvýšenou kontrolou, predĺženým výkrmom a ďalšími opatreniami. Označenie welfare sa používa pri hydine a bravčovom, no aj hovädzie a jahňacie mäso predávané v Kauflande pochádza zo slovenských fariem, kde dbajú na dobré životné podmienky zvierat.

Ak hľadáte inšpiráciu na letnú grilovačku, nedeľný rodinný obed alebo len tak, pretože ste dostali chuť na poctivé mäso zo Slovenska, nezabudnite, že všetko potrebné pre váš nákup zoženiete pod jednou strechou v Kauflande.

Burrito s bravčovým mäsom a avokádovou salsou

Ingrediencie na salsu:

1 bio limetku 3 vetvičky koriandru 1 avokádo soľ

Na mäsovú zmes:

2 menšie cibule 2 strúčiky cesnaku 2 zelené papriky 450 g plátkov bravčovej krkovičky bez kosti K-Z lásky k tradícii 2 PL slnečnicového oleja soľ, korenie 1 ČL čili vločiek 80 strúhaného syra Gouda 2 kukuričné tortilly

Postup:

Z limetky vytlačíme šťavu. Koriander umyjeme, osušíme a lístky nahrubo nasekáme. Avokádo prekrojíme, jadro odstránime, dužinu vydlabeme pomocou lyžice a nakrájame na kocky. Avokádo dáme do misky, jemne rozpučíme vidličkou a ochutíme koriandrom, šťavou z limetky a soľou. Ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky a cesnak na pásiky. Papriku umyjeme, osušíme, odstránime jadrá a nakrájame na pásiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso prudko opečieme asi 4 minúty. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku a spolu opekáme ďalšie 2 minúty. Ochutíme soľou, korením a čili vločkami. Posypeme goudou a premiešame. Panvicu zoberieme z plameňa a dáme bokom. Tortilly zohrejeme v rúre podľa návodu na obale. Placky naplníme mäsovo-paprikovou zmesou a salsou. Prajeme dobrú chuť.

chyba