Recept z dovolenkového kufra: Viete, ako chutí Bali?

Inšpirujte sa známou foodblogerkou Soňou Makranskou a užite si exotickú dovolenku priamo vo vašej kuchyni!

10.08.2023 00:00
Kaufland, pr

Láka vás vôňa diaľav, no rozpočet vás na cesty nepustí? Aby ste zažili dokonalú dovolenku, nemusíte nikam cestovať. Skúste si radšej uvariť niečo dobré z kuchyne, typickej pre vašu vysnívanú destináciu.

Dovezené z ciest

Foodblogerka Soňa Makranská, ktorú na sociálnych sieťach nájdete pod prezývkou Sova_huhu, si svoj obľúbený recept priviezla až z ďalekého Bali. Ochutnajte karí na indonézsky spôsob. Môžeme vám sľúbiť, že si vďaka nemu Bali zamilujete aj vy – a to doslova na prvý hlt!

„Každý si vie nájsť tú svoju destináciu, kde sa cíti ako doma a nechce, aby sa dovolenka skončila. Mne sa to stalo s Bali. A keďže dušu okrem návratu na obľúbené miesto vie pohladiť aj dobré jedlo, rada sa s vami podelím o recept z ďalekej Indonézie, ktorý celý váš domov prevonia koreninami,“ hovorí Soňa.

Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Vyskúšajte recept z dovolenkového kufra Sovy_huhu a zistite, ako chutí Bali. Selamat Makan!

Sona Makranska, pr

Balijské kari s tofu a kurkumovou ryžou podľa Soni

Ingrediencie:

200 g tofu K–take it veggie

2 PL kokosového oleja

1 PL nastrúhaného zázvoru

4 PL červenej alebo žltej curry pasty

2 citrónové trávy

1 plechovka kokosového mlieka K-Bio

1 šálka vody

3 ks mrkvy

150 g hráškových strukov

½ brokolice

1 ČL soli

Šťava z jednej limetky

3 PL sójovej omáčky

½ ČL škorice

1 ČL kurkumy

1 ČL cukru

Postup:

Tofu si nakrájame na kocky a osmažíme na troške oleja do zlatista, odložíme nabok. Vo woku alebo hlbšej panvici zohrejeme kokosový olej, pridáme nastrúhaný zázvor, curry pastu a chvíľku premiešame, kým sa rozvonia. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a brokolicu, natrhanú na jemné ružičky. Jemne osolíme a restujeme, kým zelenina nemá krásnu farbu.

Zalejeme kokosovým mliekom a vodou, pridáme citrónovú trávu, ktorú si predtým polámeme. Varíme niekoľko minút, kým sa zelenina neuvarí a omáčka zredukuje. Pred koncom varenia pridáme hráškové lusky a dochutíme škoricou, kurkumou a soľou podľa potreby. Pridáme trochu cukru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a hotové tofu. Chvíľku varíme, aby sa prepojili všetky chute a omáčka zhustla. Podávame s jazmínovou ryžou, ktorú si uvaríme s lyžičkou kurkumy. Prajeme dobrú chuť.

Recepty privezené z celého sveta, vrátane Bali, Španielska, Francúzska a Maroka, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkuchar­ka.sk.

Foto: Kaufland
Sona Makranska, Kaufland, pr
chyba