Tip na rýchle a zdravé varenie
Po tradičných sviatočných jedlách určite oceníte jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudete, aj keď ste vegán začiatočník.
Vyskúšajte recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes) a oslávte Veganuár chutnou krémovou polievkou plnou vitamínov. Všetko potrebné na prípravu tohto receptu zoženiete pod jednou strechou vo vašom Kauflande.
Náš tip:
Ak máte radi krémovú konzistenciu, pridajte do polievky trochu sójovej smotany. „Sójová smotana sa môže pochváliť nízkym obsahom tuku a ľahkou stráviteľnosťou. Pre jej neutrálnu chuť ju vo svojej kuchyni okrem vegánov a vegetariánov využíva stále viac ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové,“ vysvetľuje Ivka_veggierecipes.
Tekvicovo-mrkvová „smotanová“ polievka podľa Ivky_veggierecipes
Ingrediencie:
- cibuľa
- 1 malá hokkaido tekvica
- 600 g mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, ½ ČL mletého koriandra, ½ ČL papriky, ¼ ČL kurkumy, ¼ ČL muškátového orieška
- soľ a čierne korenie
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleja
- 150 ml sójovej smotany K-take it veggie
- 2 PL tekvicového oleja
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme tekvicu a mrkvu, krátko varíme. Potom k zmesi pridáme všetky koreniny a bylinky, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme 30 minút. Keď je zelenina hotová, polievku rozmixujeme dohladka. Nakoniec pridáme sójovú smotanu a necháme prevrieť. Dochutíme podľa potreby, podávame s tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!
Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdete v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na vás čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.