Pestrá jeseň k vám prináša ešte pestrejšie regionálne výrobky. Ochutnáte?

Máte radi výrobky zo Slovenska? A zisťovali ste niekedy región, z ktorého pochádzajú? Každý z nich je čímsi špecifický a rovnako tak aj výrobok, ktorý sa tu narodí v rukách šikovného výrobcu.

28.10.2019 00:00
Kaufland, PR článok, nepoužívať Foto:
Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, nepoužívať
Často ide o produkty, ktoré možno nie sú typicky slovenské, napriek tomu z danej oblasti niečo čerpajú a zoznamujú nás s rôznymi kútmi Slovenska. Tušili ste napríklad, že v Dolnej Strede v trnavskom regióne vznikajú zdravé limonády? Za značkou Mana Roots stojí Filip a jeho túžba vyrábať lokálne a originálne limonády. „Vytvárame funkčné remeselné limonády, ktoré prinášajú pre zákazníka okrem netradičného a nového chuťového zážitku aj niečo viac v podobe prospešných látok zo surovín, z ktorých sú tieto limonády pripravené. Kvalitné sypané čaje, bylinky, koreniny či trstinový cukor zanechajú v produkte svoju podstatu,“ prezrádza Šimončič.
Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, nepoužívať
Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, nepoužívať










Lokálni výrobcovia prinášajú do svojich regiónov aj nové pracovné príležitosti či pomáhajú aj pri zužitkovaní väčšej úrody. Takto vzniká sušené ovocie z Muštárne a sušiarne vo Veľopolí pri Humennom. „V roku 2014 bola vynikajúca úroda ovocia, ktorú však nemal kto v našom regióne spracovať. Stalo sa tak, že množstvo ovocia skončilo popadané na zemi, bez ďalšieho využitia. Chceli sme preto ponúknuť možnosť miestnym hospodárom pri spracovaní ich úrody,“ vysvetľuje majiteľ Jozef Cipro.

Regionálni výrobcovia však väčšinou produkujú v menších množstvách, pretože ide o menšie a rodinné firmy. Aj preto sú zvyčajne ich výrobky dostupné len v danej lokalite. Kaufland však pre vybraných výrobcov vyhradil špeciálne októbrové týždne, počas ktorých prinesú svoje výrobky do všetkých 67 predajní reťazca.

„Podporu slovenských a regionálnych výrobcov máme zakotvenú vo svojej dlhodobej stratégii. S regionálnymi výrobcami tak spolupracujeme už od roku 2017. Z prvotného čísla 6 narástol počet dodávateľov na 67, a je naším záujmom, aby sa toto číslo zvyšovalo. Regionálne výrobky obohacujú náš štandardný sortiment a zákazníkom prinášajú niečo navyše,“ približuje hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová.

V Kauflande nájdete na jeseň aj zastúpenie výrobkov z Pezinka, Utekáča, Slovenského Grobu či Starej Ľubovne.

V rámci snahy o rozšírenie spolupráce reťazec vyzýva lokálnych výrobcov, aby neváhali a prihlásili sa do projektu a spoločne s Kauflandom ponúkli regionálne chute vo svojom regióne.

Viac informácii nájdu výrobcovia na https://spolocnost.kaufland.sk/…rtiment.html

Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, nepoužívať
chyba