Smart chladničky: Toto všetko dokážu

Funkcie, ktoré by ste pravdepodobne nečakali. Zistite, čo všetko zvládnu inteligentné chladničky. Pozor, po prečítaní článku budete nutne jeden kúsok potrebovať.

14.06.2023 00:00
vsatavana chladnicka, pr Foto:

Naši predkovia chladili potraviny v hlbokých jamách, neskôr prišli na rad pivnice a v minulom storočí sa stala chladnička výbavou väčšiny domácností. Ich vývoj stále napreduje, dôkazom sú najnovšie funkcie inteligentných chladničiek.

Čo je smart chladnička

Okrem toho, že dokáže to, čo klasická chladnička, má funkcie navyše, ktoré vám spríjemnia každodenný život. Základnou extra schopnosťou je prepojenie s vaším smartfónom. Vďaka tomu ju môžete ovládať na diaľku a ona sama vám posiela informácie o svojom stave. Veď čítajte ďalej, dozviete sa viac.

5 funkcií smart chladničky, ktoré si zamilujete

Zoznámte sa s piatimi najskloňovanejšími funkciami inteligentných chladničiek a vstavaná chladnička nebude prvou a poslednou možnosťou, ktorú budete zvažovať.

1. Smart chladničku ovládate na diaľku

Postačí si stiahnuť aplikáciu a môžete nastavovať funkcie chladničky aj cestou do kina či z práce. Cez aplikáciu zvládnete:

  • Vypnúť a zapnúť úsporný režim.
  • Vypnúť a zapnúť rýchle mrazenie.
  • Aktivovať výrobu ľadu a mnoho ďalšieho.

2. Smart chladnička premýšľa nad tou najlepšou teplotou

Inteligentné chladničky si vedia regulovať teplotu a vlhkosť tak, aby uskladnené potraviny vydržali čerstvé čo najdlhšie.

Táto funkcia tiež šetrí spotrebu energie, a teda aj vašu peňaženku.

3. Smart chladnička pomôže s nákupom

Stalo sa to každému z nás. Na nákup ideme bez nákupného zoznamu, ktorý sme si buď zabudli doma, alebo vôbec nepripravili.

Vybrané modely inteligentných chladničiek vám pomôžu aj s týmto. Pomocou aplikácie v obchode nahliadnete do jej útrob a jednoducho zistíte, čo sa vám doma míňa.

4. Smart chladnička ako plánovač

Tie najmodernejšie inteligentné chladničky disponujú veľkým multimediálnym displejom, ktorý slúži aj ako rodinný plánovač.

Je to niečo ako digitálna nástenka, na ktorú môžete písať, zdieľať fotografie, nahrávať zvukové správy či prehrávať obľúbenú hudbu.

5. Smart chladnička vás informuje o svojom stave

Vďaka aplikácii budete vždy vedieť, ako na tom vaša superchladnička je. Môžete si v nej skontrolovať teplotu v jednotlivých zónach, študovať grafy reálnej spotreby elektriny a aj sledovať, ako často na chladničke otvárate dvere.

Okrem týchto parametrov vás chladnička informuje aj o svojom technickom stave – ako sú na tom filtre a či všetko funguje, ako má. Vy si môžete pokojne vyložiť nohy či vyraziť na dovolenku. A nezabudnite, na cestu sa bude hodiť autochladnička, ktorá udrží vaše potraviny čerstvé počas celého presunu za novými zážitkami.

chyba