Zápas o štvrtú účasť i veľké mená na Tehelnom poli

ŠK Slovan už vo štvrtok o 20:30 vyzve na Tehelnom poli v prvom zápase play-off Európskej ligy cyperský Aris Limassol. Na zápas je predaných už viac než 14 000 vstupeniek. Belasí sa pobijú o postup do európskej pohárovej súťaže číslo dva, kde by sa mohli stretnúť s veľkoklubmi.

23.08.2023 00:00
Slovan, pr, nepouzivat Foto:

Fanúšikovia majú na výber hneď viacero dôvodov, prečo vo štvrtok večer prísť na Tehelné pole. Vstupenky sa však rýchlo míňajú, zakúpiť si ich môžete online na Ticketmedia.sk.

Skvelá atmosféra a zážitok

Na tri európske zápasy v tejto sezóne prišlo na Tehelné pole dokopy 56 343 fanúšikov. Belasí v nich vyzvali luxemburský Swift Hesper, majstra Bosny a Hercegoviny Zrinjski Mostar, a Maccabi Haifa. Slovanisti a slovanistky vypredali zápas so Zrinjski, v ktorom pri všetkom rešpekte nešlo o meno súpera, ale o Slovan.

A nielen to. Na Tehelné pole chodia vo veľkej väčšine naozajstní fanúšikovia. Nie je totiž 20 000 divákov ako 20 000 fanúšikov. Na domácom stánku belasých sa do povzbudzovania zapájajú všetky tribúny, muži, ženy, deti i starší. Aktuálne je na štvrtok predaných cez 14 000 vstupe­niek.

Foto: ŠK Slovan Bratislava
Slovan, pr, nepouzivat

Zaujímavý súper

Reprezentačný výber Cypru sa síce dosiaľ nekvalifikoval na svetový či európsky šampionát, cyperské kluby sú však dlhodobo úspešné v pohárových súťažiach. Možno si pamätáte na silnú éru APOEL FC, ktorý sa dostal až do štvrťfinále Ligy majstrov. Aris Limassol hrá v Európe len po druhýkrát, no o to je ambicióznejší. V jeho kádri nachádzame viacerých zaujímavých legionárov. Hráčom s najvyššou trhovou hodnotou je ľavý obranca Slobodan Uroševič, ktorý prišiel z Partizanu Belehrad. Brankár Vaná Alves v minulosti pôsobil v FC Porto, poľský útočník Mariusz Stępiński má na konte 78 štartov v Serie A, ďalšie zbieral v Ligue 1. Dres Arisu nosí aj slovenský stredopoliar Július Szöke, ktorý v našej lige hral za Podbrezovú, Ružomberok a Zlaté Moravce.

Snaha o štvrtú účasť v histórii

Belasí si v Európskej lige UEFA zahrali prvýkrát v sezóne 2011/12, keď v play-off pod vedením súčasného trénera Vladimíra Weissa st. vyradili slávny AS Rím. Odvtedy v druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži hrali ešte v ročníkoch 2014/15 a 2019/20. Od zavedenia tretej súťaže, Európskej konferenčnej ligy, sa do pomyselnej ‚dvojky‘ v podobe Európskej ligy ešte nedostali. Podarí sa im to teraz a zaknihujú štvrtú účasť v histórii?

Veľké mená

Ako sme spomenuli v úvode, Tehelné pole býva v Európe plné bez ohľadu na meno súpera. Nedá sa však nepozrieť na to, akí sú potenciálni súperi v prípade postupu do skupiny Európskej ligy. Priamo do skupiny sú totiž nasadené kluby ako Liverpool FC, AS Rím, Bayer Leverkusen, Atalanta, Brighton či West Ham. Slovan od nového štadióna privítal viacero špičkových európskych klubov, a každému bol dôstojným partnerom. Ak by sa belasým vo štvrtok podarilo urobiť dobrý prvý krok, mohli by sa dočkať veľmi zaujímavej konfrontácie v skupinovej fáze…

Foto: ŠK Slovan Bratislava
Slovan, pr, nepouzivat

Spolu v dobrom aj zlom

Všetci samozrejme veríme, že štvrtkový duel bude mať pre nás priaznivý priebeh. Veľmi pozitívne však je, že na Tehelnom poli sa fandí aj vtedy, ak síce belasí nechávajú na ihrisku všetko, no výsledkovo to nejde podľa predstáv. Videli sme to proti Maccabi, keď kotol a ďalšie tribúny vytlieskali hráčov aj po prehranom zápase. „Pozeráme sa dopredu, je pred nami play-off, v ktorom sa chceme pobiť o postup do Európskej ligy. Sme vďační fanúšikom za to, že nás prišli podporiť až do Haify, kam merali dlhú cestu. Tešíme sa na nich aj doma,“ vyhlásil Marko Tolič ešte po stretnutí v Haife.

Vstupenky na zápas Slovan – Aris sú v predaji online na Ticketmedia.sk.

chyba