Osviežte si leto s pitnými fontánkami od BVS

Sieť pitných fontán Bratislavskej vodárenskej spoločnosti sa neustále rozrastá.

23.08.2023 00:00
BVS, pr Foto:

Vlny letných horúčav nám každý rok pripomínajú, aké dôležité je dodržiavať pitný režim. Množstvo ľudí zabúda dopĺňať tekutiny najmä keď idú von, prípadne volia tú najmenej ekologickú možnosť – balenú vodu.

Osviežiť sa však dá aj ekologicky – vďaka sieti pitných fontán, ktoré už od roku 2021 prevádzkuje Bratislavská vodárenská spoločnosť. Sú navrhnuté tak, aby odolali nepriazni počasia a aby sa kvalita vody neznížila ani počas letných horúčav.

Zadarmo sa tak dostanete k vysoko kvalitnej vode, ktorá patrí k tým najlepším na Slovensku.

BVS pre pitné fontánky využíva vodu, ktorej kvalita je neustále monitorovaná akreditovanými laboratóriami BVS.

BVS sieť pitných fontán neustále rozširuje. V súčasnosti ich nájdete napríklad v Medickej záhrade, Vodárenskom múzeu, či v Sade Janka Kráľa, ale aj mimo Bratislavy – v Modre, Pezinku či Senci.

Úplný zoznam pitných fontán nájdete tu.

BVS, pr

Všetky sú dizajnované tak, aby sa z nich dalo načapovať vodu do vlastnej fľaše, vďaka čomu sa obmedzí používanie jednorazových plastov, ktoré sú veľkou záťažou pre životné prostredie.

Pitné fontány v meste sú skvelou správou aj pre priaznivcov športu. Aby BVS vyšla v ústrety bežcom v Bratislave, pripravila dokonca Trasy sviežosti, ktoré vedú pomedzi pitné fontány. Vďaka tomu odpadá potreba nosiť pri behaní fľašu s vodou. Z fontán sa osviežite priamo počas behu. Môžete si vybrať z dvoch trás – kratšej pre začiatočníkov a dlhšej pre pokročilejších bežcov. Trasy sviežosti

Vyskúšajte niektoré z množstva pitných fontán priamo v meste, či parkoch. Môžete ich použiť nielen ako motiváciu dodržiavať pitný režim, ale môžu vám poslúžiť aj ako inšpirácia prečo si ísť zašportovať.

chyba