Farebná jeseň so zlozvykmi zatočí

Rozlúčte sa s cigaretami

11.10.2023 00:00
iqos, pr nepouzivat Foto:

Ešte ste sa tento rok nerozhodli, čo urobíte v boji proti vašim zlozvykom? Sú nejaké, ktorých by ste sa chceli zbaviť, ale neviete na to? Postupné kroky vás môžu priviesť k vytúženému cieľu.

Ešte stále si môžete tento rok dopriať nové výzvy a stihnúť tak urobiť postupné zmeny, o ktorých už dlho snívate. Zamerajte sa na to, čo ste tento rok nestihli. Ak ste počas prázdnin poľavili v zabehnutom režime, teraz je ten správny čas, ako si dať do poriadku svoj životný štýl. Áno, zlozvyky! Kto by ich nepoznal a kto by proti nim aspoň raz nebojoval? Sú tu s nami už od nepamäti, to im však nedáva právo, aby sa nás držali „zubami-nechtami“. Našťastie, vieme s nimi zatočiť aj vďaka technológiám a vede.

Prejedanie, málo pohybu a iné neduhy. Jedným z nich je aj fajčenie. Zbaviť sa tohto zlozvyku je skutočne ťažké a nájsť ten správny balans a nastaviť svoje telo na zmenu chce veľa odhodlania a vytrvalosti. Dobrou správou pre tých, ktorí nechcú alebo nevedia skoncovať s fajčením, je, že existuje aj iné riešenie – alternatíva. Dospelí fajčiari často nedokážu prestať so svojím zlozvykom zo dňa na deň. Východiskom pre nich môže byť bezdymová alternatíva IQOS ILUMA.

Konkrétne zariadenie IQOS ILUMA ONE je cenovo dostupné vo vreckovej veľkosti, ktoré sa skutočne ľahko používa a prináša novú dimenziu pôžitku z tabaku. Nespaľuje tabak, ale iba nahrieva. Zariadenie navyše produkuje o 95 % menej škodlivín v porovnaní s cigaretami, čo však nepredstavuje zníženie rizika o 95 %. Výhodou je i fakt, že dospelý používateľ či používateľka má až 20 použití pri plnom nabití zariadenia.

Foto: PMI
iqos, pr nepouzivat

A poznáte tento mýtus? Týka sa nikotínu

Vedeli ste, že nikotín a decht nie je to isté? Jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením – a to i rakovinu – spôsobuje samotný nikotín. Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Dnes si však ešte stále väčšina dospelých fajčiarov myslí, že nikotín je vinníkom a že je zodpovedný za tieto ochorenia. Dýchanie sťažujú práve cigarety, avšak po úplnom prechode na IQOS môžete lepšie dýchať, ako keby ste pokračovali vo fajčení, čo dokazuje aj šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi. A to preto, že IQOS nevytvára škodlivý dym, keďže tabak nespaľuje, ale len nahrieva. Nikotín ako stimulant síce vyvoláva závislosť, a preto nie je bez rizika, jeho účinky však nie sú karcinogénne. Skutočným páchateľom je decht, ktorý vzniká pri horení cigarety, pretože predstavuje zmes chemických zlúčenín, a tie obsahujú karcinogénne a toxické látky nebezpečné pre naše zdravie.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

Foto: PMI
iqos, pr nepouzivat
chyba