Veľkosti náramkov Pandora

Rozhodli ste sa kúpiť si nový náramok Pandora, no neviete si rady s veľkosťou? S nami zistíte, aké veľkosti Pandora vyrába a ako vybrať tú správnu veľkosť náramku.

05.10.2023 00:00
Pandora naramky, pr, nepouzivat

Vyberte si kolekciu

Pandora náramky sa rozdeľujú do 3 základných kolekcií. Každá z nich má svoje odlišnosti. Nelíšia sa len vzhľadom, ale aj odporúčanou dĺžkou náramku. Asi najznámejšie sú jednoduché hadíkové náramky Pandora Moments, na ktoré si môžete pridávať rôzne korálky či prívesky. Kolekcia Reflexions je typická svojimi plochými náramkami s klipmi. Najmladšou je hravá a odvážna Pandora ME, ktorá obsahuje retiazkové náramky s vymeniteľnými článkami a rôznymi príveskami.

Okrem týchto troch kolekcií vyrába Pandora aj klasické jemné retiazkové či pevné náramky, na ktoré sa nepridávajú žiadne komponenty.

Náramky Pandora Moments

Hadíkové náramky Pandora Moments sa vyrábajú vo veľkostiach od 16 do 21 cm. Niektoré modely nájdete aj vo veľkosti 15 a 23 cm. Správnu dĺžku náramku zistíte tak, že k obvodu zápästia pripočítate 2 cm. Výsledné číslo zaokrúhľujte na celé centimetre smerom nahor. Hadíkový náramok môže nosením a pod váhou korálok povoliť a natiahnuť sa ešte o ďalšie 2–4 mm.

Prečo vyberať náramok väčší až o 2 cm? Korálky, ktoré sa na náramok pridávajú, potrebujú svoje miesto. Ak by ste mali náramok tesne okolo ruky, už by sa naň nezmestili. Pred kúpou je preto dôležité premyslieť si, ako náramok chcete nosiť. Pokiaľ sa vám páči prázdny alebo na ňom chcete nosiť len jednu, dve korálky, pokojne zvoľte menší. Ak, naopak, chcete náramok plný korálok a zároveň preferujte voľnejšie šperky, vyberte si o 1 cm väčší, ako je odporúčané.

Pevné náramky Moments sa vyrábajú len v troch veľkostiach. Veľkosť 17 – pre obvod zápästia 15–16 cm, veľkosť 19 – pre obvod 17–18 cm a veľkosť 21 – pre obvod 19–20 cm. Pridáva sa na ne menšie množstvo korálok ako na klasické hadíkové. Preto nemusia byť o toľko väčšie ako zápästie.

Náramky Pandora Reflexions

Elegantné ploché náramky Pandora Reflexions sa vyrábajú vo veľkostiach od 15 do 21 cm. Veľkosť určíte tak, že k obvodu zápästia pripočítate 1 cm a zaokrúhlite nahor na celé číslo. Náramky Reflexions sa neroztiahnu ako Moments, vyberajte preto tak, aby vám bol náramok pohodlný hneď.

Prečo stačí iba 1 cm navyše a nie 2 ako pri kolekcií Moments? Náramky aj klipy z kolekcie Reflexion sú ploché. Nezaberajú teda toľko miesta ako guľaté korálky Pandora Moments.

pandora 3 naramky, pr, nepouzivat

Náramky Pandora ME

Správnu dĺžku náramku Pandora ME určíte rovnako ako pri kolekcií Moments, a teda pripočítaním 2 cm k obvodu zápästia. Pandora ME je špecifická tým, že veľkosť viete zmeniť aj pridaním alebo odstránením článkov na náramku. Môžete ho tak, napríklad, požičať vašej mame, dcére alebo kamarátke.

Clanok Pandora Velkost-naramku ME 1200x800, pr, nepouzivať

Ako zistiť veľkosť, keď má byť náramok darčekom?

Nazrite do šperkovnice, a ak už v nej Pandora náramok má, bude to pre vás najjednoduchšie.

Veľkosť môžete zistiť aj tak, že dámu chytíte okolo zápästia dvoma prstami. Samozrejme, musíte vystihnúť vhodnú dobu, kedy jej to nepríde nápadné. Následne zmeráte vnútorný obvod elipsy, ktorú vytvoril váš palec a ukazovák/pros­tredník. Ak má obdarovaná tvrdý spánok, môžete si obvod jej zápästia zmerať aj šnúrkou počas spánku. Pri kúpe si však vyberajte obchody a e-shopy, ktoré vám garantujú možnosť výmeny šperku v prípade, že veľkosť, napriek, vašej snahe netrafíte.

chyba