Cestovné poistenie a asistenčné služby v zahraničí. Prečo sú dôležitou súčasťou poistenia?

Plánovanie zahraničnej cesty si vyžaduje niekoľko dôležitých krokov. Tým prvým je obyčajne nákup leteniek, po ktorom sa najčastejšie vrhneme na prípravu a balenie batožiny. Pomedzi všetok zhon a stres, je však potrebné myslieť na cestovné poistenie. Súčasťou cestovného poistenia sú aj asistenčné služby v zahraničí.

29.11.2023 00:00
thumbnail uraz, pr, nepouzivat

Plánovanie zahraničnej cesty, bez ohľadu na to, či ide o dovolenku alebo o pracovnú cestu, si vyžaduje istú prípravu. Jej súčasťou by malo byť aj cestovné poistenie, ktorého úlohou je chrániť vás pred nečakanými udalosťami. Uzavrieť si ho môžete aj ako online poistenie priamo z pohodlia domova, vďaka čomu nemusíte tráviť čas čakaním v rade v niektorej z kamenných pobočiek poisťovne.

Cestovné poistenie online

Cestovné poistenie online dnes máte vybavené v priebehu niekoľkých minút. Stačiť vám budú osobné údaje, cieľ vašej cesty, dĺžka pobytu a rozsah poistenia, o aký máte záujem. Bez ohľadu na to, či si vyberiete základný alebo rozšírený balík poistenia, jeho súčasťou bude aj poistenie asistenčných služieb, ktoré sú automatickou súčasťou poistenia. Aké výhody prináša a ako vám v prípade potreby dokáže pomôcť?

Asistenčné služby v zahraničí

Základom každého cestovného poistenia je spolu s poistením liečebných nákladov, (bez ohľadu na účel, za akým cestujete) poistenie asistenčných služieb v zahraničí. Poistenie asistenčných služieb poskytuje 24-hodinový telefonický servis, ktorý vám v prípade poistnej udalosti poskytne absolútnu súčinnosť. V zahraničí, kde má bežný cestovateľ väčšinou problém orientovať sa, vám tak asistenčné služby poskytnú rýchlu a spoľahlivú pomoc, ktorá vám pomôže vyhľadať kvalitné lekárske ošetrenie, uľahčí komunikáciu či dokonca pomôže preklenúť jazykovú bariéru.

Význam asistenčných služieb

Podstatou asistenčných služieb je pomôcť vám v ťažkej situácii v zahraničí, ktorá môže nastať buď v dôsledku akútnej choroby alebo úrazu. V prípade, že si takáto situácia vyžaduje návštevu lekára či hospitalizáciu, stačí, ak skontaktujete asistenčnú spoločnosť uvedenú v rámci vašej poistnej zmluvy, a tá vám s celým procesom prvotného vyšetrenia, poskytnutia liekov a aj následnej liečby ochotne pomôže. Dajte si však pozor! Aby vám asistenčná spoločnosť mohla v týchto komplikovaných životných situáciách poskytnúť súčinnosť, ste povinní ju kontaktovať do 24 hodín od momentu hospitalizácie.

Asistenčné služby v zahraničí

Okrem pocitu, že máte v danej situácii po svojom boku silného partnera, vám tak asistenčné služby pomôžu aj so samotnou koordináciou celého priebehu vyšetrenia a liečby a pomôžu vám nezabudnúť na všetky formálne náležitosti potrebné k bezproblémovému preplateniu vašich liečebných nákladov. Málokto totiž vie, že lekárske ošetrenie, rovnako ako aj nákup liekov a zdravotníckych pomôcok v zahraničí, sú spoplatnené. Za lekársku pomoc, ktorú budete v zahraničí potrebovať, si teda budete musieť zaplatiť. Zmysel cestovného poistenia však tkvie v tom, že poisťovňa, s ktorou ste uzavreli zmluvu, vám po návrate domov všetky náklady na ošetrenie a liečbu v rozsahu cestovného poistenia preplatí.

Stavte na istotu

Aby ste si pred a ani počas cesty do zahraničia nespôsobili žiadne zbytočné stresy, oboznámte sa so svojím cestovným poistením ešte predtým, ako vyrazíte. Okrem toho je dobré mať poruke aj číslo poistnej zmluvy, ktoré vám uľahčí a urýchli komunikáciu s vašou poisťovňou. Nezabudnite si cestovné poistenie uzatvoriť ešte pred odchodom z domu a precestujte tak svet s istotou, že máte v prípade núdze po svojom boku spoľahlivého partnera.

chyba