Suchedniów – mesto s veľkým športovým srdcom

Nenápadné mesto s necelými 9000 obyvateľmi sa dostalo do povedomia vďaka úspechu miestneho pingpongového tímu. Tím Suchedniów sa vypracoval naozaj vysoko a svojim entuziazmom pre šport nakazil miestnych obyvateľov i celé pingpongové Poľsko. Nielen športom sa Suchedniów a Svätokrížske vojvodstvo pýšia.

15.11.2023 00:00
jazero 1d8a2974, pr nepouzivat

Vitajte v meste Suchedniów

V Poľsku existuje veľa miest, ktoré stoja za návštevu. Pre Slovákov je Poľsko lákavé kvôli vzdialenosti, výborným cenám a priateľským ľuďom. Priateľskí ľudia vás čakajú aj v mestečku Suchedniów, ktoré sa nachádza vo Svätokrížskom vojvodstve. Mesto sa nedá minúť, keďže leží na spojnici štátnej cesty z Varšavy do Krakova.

Keď vás do mesta nezlákajú úspechy tímu KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów, iste vás zlákajú pamätihodnosti a prírodné krásy, ktorých sa v regióne nachádza naozaj veľa. Pri spoznávaní vojvodstva si nenechajte ujsť pingpongový zápas. Športový klub Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów dosiahol ohromujúce výsledky – v tejto sezóne súťažil v Lige majstrov a je v osemfinále Európskeho pohára. Po zápase a poriadnej porcii bigosu sa môžete vybrať na spoznávanie juhovýchodnej časti Poľska.

Top 5 vo Svätokrížskom vojvodstve

Na potulky po Svätokrížskom vojvodstve si vyčleňte niekoľko dní. Počas týchto dní môžete oddychovať alebo spoznávať zaujímavosti kraja. Ktorých 5 top miest stojí za návštevu?

Jazero zalewsuchedniow, pr, nepoutivat

Mesto Kielce

Mesto Kielce je centrom Svätokrížskeho vojvodstva. Očarí vás počas prechádzky historickými uličkami a najdlhším bulvárom Poľska. Nevynechajte prehliadku geoparku Geonature Kielce zapísaného v UNESCO a návštevu Biskupského paláca.

Jaskyňa Raj

Už názov tejto jaskyne napovedá, že vás zavedie do podzemného raja. V jaskyni Raj môžete počas prechádzky vidieť zhluky stalaktitov s najväčšou hustotou na svete. Jaskyňa je síce malá, ale zaručene vás jej prehliadka očarí.

Kúpele Busko-Zdrój

Kúpeľné mestečko Busko-Zdrój je známe nielen sírovou vodou, ale tiež veľkých počtom slnečných dní. V kúpeľoch preliečite kožu či zápaly a užijete si kultúru v koncertnej sále sanatória Marconi.

Turistický komplex Bałtów

Na potulkách juhom Poľska sa nebudú nudiť ani vaše deti. Celý deň si vyčleňte na prehliadku turistického komplexu Bałtów. V komplexe sa nachádza obrovské ZOO, park dinosaurov, park miniatúr či dedina čarodejníc.

jazero dji 0370, pr, nepoutivat

Kráľovský hrad Chęciny

Putovanie skončíme na magickom mieste – výstupom na ruiny hradu Chęciny. Pohľad z hradu na okolitú prírodu je úchvatný. Výhľad bude dokonalou bodkou za spoznávaním krás Svätokrížskeho vojvodstva. Viac informácií na: poland.travel

chyba