Cyklisti začiatočníci, nezabudnite na správny odev na cyklistiku

Konečne ste si našli nové hobby, ktorým je práve bicyklovanie? Skvelé! Ešte predtým než sa do toho pustite stopercentne, zaobstarajte si poriadnu výbavu. Žiadne počasie a ani prekážka na cestách vás tak neprekvapí.

04.01.2021 11:41
whitepress, pr clanok, nepouzivat

Cyklistika je jedným z obľúbených športov v každom kúte sveta. Bicyklovať totiž môžu všetky vekové kategórie, starší a mladší, začiatočníci, ale aj profesionáli v lete, na jar, na jeseň a s dobrou výbavou aj počas suchej zimy.

Ak ste sa s týmto športom práve rozhodli začať, najprv sa poriadne vybavte. Okrem bicykla potrebuje aj cyklistické oblečenie, prilbu a ďalšie doplnky.

Základnou výbavou na bicykel je cyklistický dres

Máte už bicykel? Výborne, poďme na ďalší krok – cyklistické oblečenie. Špeciálne cyklistické odevy sú vyrobené tak, aby vám pri náročných fyzických výkonoch poskytli čo najvyššie pohodlie.

V klasických bavlnených alebo syntetických materiáloch špičkový športový výkon nepodáte. Preto na trhu nájdete aj špeciálne cyklistické dresy. Športový materiál, z ktorého sú vyrobené je odolný voči častému praniu a vysokej záťaži. Aké sú vlastnosti cyklistických dresov:

  • priedušné
  • odolné
  • rýchloschnúce
  • aerodynamické

Aké dresy sú v ponuke?

Na výber sú dresy s krátkymi rukávmi na teplé mesiace, ale aj s dlhými pre tých, ktorí obľubujú jazdy skoro ráno, večer, alebo v chladnejšom počasí.

Design, farby a vzory si môžete vybrať podľa vášho najobľúbenejšieho tímu, alebo krajiny.

Dresy sa najčastejšie zapínajú je zips po celej dĺžke, zadná strana je typická tým, že sú na nej našité vrecká, zväčša tri. Tam si môžete skryť dôležité veci ako malý snack, telefón, kľúče, poprípade nejaké drobné.

Cyklistické sety vás udržia v teple pred každým počasím

Nedovoľte chladnému počasiu, aby vás odradilo od jazdy na bicykli. Niedy sú teploty na teplomery ešte vysoko nad nulu, avšak napríklad jesenné a jarné dni vedia byť zradné.

Cyklistické sety si u nás vyberiete zo širokej škály rôznych dĺžok, materiálov a farieb. Dlhé, funkčné, pohodlné nohavice na traky s reflexnými prvkami vám zaručia stopercentný komfort a vy tak môžete jazdiť po celý rok. Na chladnejšie dni môžete využiť zateplené, vodeodolné nohavice, s ktorými budete v suchu aj v teple.

Samozrejmosťou cyklistických nohavíc sú cyklovložky, ktoré sú špeciálne tvarované a prispôsobené dlhému sedeniu na bicykli. Tieto vložky sú navrhnuté tak, aby vás netlačili a zaručili vám komfortné niekedy aj celodenné sedenie.

Okrem dlhých setov u nás nájdete aj tie krátke, ktoré nesmú chýbať do tých teplejších dní. Na leto sú ideálne cyklistické kraťasy na traky, ktorých hlavný benefitom je:

  • integrovaná cyklovložka
  • odvádzanie potu
  • poskytnutie UV ochranu

Cyklistické bundy si poradia aj s daždivým počasím

Cyklistické bundy boli vyvinuté nato, aby vás udržali v teple a suchu a ochránili vás aj pred nečakaným. Bundy sú vodotesné, no zároveň si zachovali ľahkosť a priedušnosť. Vďaka reflexným panelom alebo logám značiek sú bundy naozaj užitočné a bezpečné aj počas jázd v tme.

Väčšina búnd tvoria viaceré materiály a to preto, aby cyklistov ochránili pred dažďom. Zároveň však musia udržať teplo a odvádzať pot. Niektoré sú také skladné, že sa vám zmestia do jedného vrecka, čo je ďalšia z ich mnoho výhod.

Cyklistické bundy vedia okrem svojej funkčnosti zaujať aj svojím dizajnom. Preto ak chcete na bicykli dobre vyzerať a zaujať vaše okolie, nebojte sa siahnuť po výraznejšom štýle. Farbu môžete doladiť k svojmu bicyklu, prilbe, tretrám alebo nohaviciam.

Farba a dizajn sú samozrejme len doplnkovým atribútom ku kvalite, funkčnosti a stopercentnej spoľahlivosti cyklistických odevov. Určite neváhajte investovať okrem bicykla aj do kvalitného oblečenia, ktoré vám pomôže k dosiahnutiu vášho vytúženého športového cieľa.

chyba