Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Naša univerzita patrí medzi perspektívne univerzity v rámci Slovenska aj Európy. Je plná tvorivej energie, ochotná prijímať výzvy a pružne reagovať na potreby spoločnosti a trhu práce. Štúdium je prepojené s praxou, ktorá ovplyvňuje aj tvorbu študijných programov. Poskytuje vzdelávanie v širšom spektre vedných disciplín zameraných najmä na špeciálnu techniku, materiálové inžinierstvo, sklo a silikátové materiály, ľudské zdroje a manažment, zdravotníctvo a politológiu.

21.01.2019 00:00
Foto: TnUAD
Trenčianska univerzita, PR článok, nepoužívať

Rektor doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. o univerzite:

Foto: TnUAD
Rektor Trenčianskej univerzity, PR článok, nepoužívať

Technické, ekonomické, sociálne, spoločenské a zdravotnícke štúdiá. To všetko je možné študovať na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Ak niekto uvažuje o vysokoškolskom štúdiu, mal by sa v prvom rade zamerať na odbor, ktorý mu neskôr umožní vyberať si z pracovných ponúk tie najlepšie a vybrať si takú školu, ktorá je prepojená s praxou a veľmi rýchlo študenta uvedie do reality. Za posledné roky sme dosiahli rozvoj vedecko-technickej infraštruktúry, možnosť získania celoeurópsky akceptovaného titulu EUR ING, štúdium v cudzom jazyku, nové akreditované odbory, presunutie časti štúdia do praxe či vysokú zamestnateľnosť absolventov.


Základné informácie pre uchádzačov:

Termín podania prihlášky na bakalárske štúdium: líši sa podľa fakulty – do marca, apríla a júna.

Poplatok za prijímacie konanie: 17 – 60 EUR

Ubytovanie: 60 – 74 EUR/mesiac



Mladým patrí svet, a preto dávame každému vysokoškolákovi okrem vzdelávania aj príležitosť na sebarealizáciu v rámci univerzitných voľnočasových aktivít..

  • Rádio TrenchTown študenti zabezpečujú prípravu, moderovanie, technickú stránku vysielania i hudobnú dramaturgiu.
  • Gladiators Trenčín je univerzitný hokejový tím, ktorý tvoria aj študenti Trenčianskej univerzity. Cieľom je prepojiť štúdium so športovou aktivitou.
  • Študentské centrum poskytuje priestor na neformálne prednášky zaujímavých motivačných rečníkov, úspešných absolventov, študentských firiem aj start-up spoločností.
  • Univerzitné pastoračné centrum je spoločenstvo mladých ľudí, ktorých cieľom je duchovná starostlivosť. Poskytuje možnosť osobnostného rozvoja a miesto pre stretávanie sa.
  • Univerzitná astronomická pozorovateľňa ponúka pozorovania nočnej oblohy, populárne prednášky a diskusie s odborníkmi.
Študijný plán TNUNI, PR článok, nepoužívať

SPOLOČENSKO POLITICKÉ ŠTÚDIÁ

Čo len z teba bude :)
špecialista na politické a spoločenské procesy v štátnej správe, samospráve, mediálnej sfére, medzinárodných organizáciách, analytik politických strán, pedagóg či vedec..

EKONÓMIA A MANAŽMENT

Čo len z teba bude :)
expert v oblasti zamestnaneckých vzťahov a riadenia personálnych činností. Nájdeš uplatnenie na odborných a riadiacich pozíciách v personálnych, vzdelávacích alebo poradenských organizáciách. Riešiteľ vlastných projektov, pracovník na všetkých úrovniach verejnej a štátnej správy, vrcholový manažér..

STROJÁRSTVO A AUTOMOTIVE

Čo len z teba bude :)
vývojár, konštruktér, projektant zložitých systémov v strojárskych podnikoch, projektant a manažér servisných a opravárenských systémov a údržby..

DIZAJN A NÁVRHÁRSTVO

Čo len z teba bude :)
interiérový, priemyselný alebo webový dizajnér, odborník na textilnú technológiu a návrhárstvo, výskumník v oblasti najmodernejších materiálov a nanomateriálov..

MATERIÁLOVÉ TECHNOLÓGIE A INŽINIERSTVO

Čo len z teba bude :)
výskumník, technológ, výrobný a projektový manažér, odborník na zisťovanie vlastností a štruktúry materiálov, expert v oblasti modelovania a simulácií, vývojár nových materiálov, odborník v oblasti environmentálneho inžinierstva..

ZDRAVOTNÍCTVO

Čo len z teba bude :)
kvalifikovaný zdravotnícky pracovník pripravený samostatne vykonávať odborné činnosti v ošetrovateľskej a rehabilitačnej starostlivosti, v laboratórnej medicíne a v oblasti ochrany zdravia..

chyba