Obrovské papierové lodičky na Dunaji prekvapili Bratislavu

Bratislavu pred pár dňami obletelo pozoruhodné video, v ktorom po Dunaji priplávali gigantické papierové lodičky. Na svedomí ho má nezisková organizácia Plamienok spolu s reklamnou agentúrou.

15.03.2024 00:00
Lodky-na-dunaji, pr, nepouzivat

Plamienok je nezisková organizácia, ktorá poskytuje domácu paliatívnu starostlivosť nevyliečiteľne chorým deťom. Na Slovensku potrebujú špecializovanú domácu starostlivosť desiatky detí ročne. Vyžaduje si to veľa úsilia, práce lekárov a tiež prostriedkov na lekárske prístroje a podobne. Vo fungovaní pomáhajú Plamienku jednak príspevky od pravidelných aj jednorazových darcov a tiež dve percentá z daní. Kampaň, ktorú rozbehla agentúra JANDL, je zameraná práve na vyzbieranie prostriedkov z dvoch percent.

Lodičky na Dunaji sú odkazom na kampaňový spot, ktorý je poetickou metaforou životnej cesty nevyliečiteľne chorých detí.

Samotné lodičky sú výtvorom slovenského animátora Adriána Putza. Pôsobia tak hodnoverne, že keby neboli tak obrovské a nepravdepodobné, málokto by povedal, že ide o počítačovú animáciu.

Cieľom papierových lodičiek bolo upriamiť pozornosť na potrebu pomoci nevyliečiteľne chorým deťom a ich rodinám. Tie vďaka starostlivosti Plamienka môžu tráviť čas s rodičmi v teple domova a oprieť sa o odbornú aj ľudskú pomoc odborníkov Plamienka.

Ak vás kampaň oslovila a chcete podporiť nevyliečiteľne choré deti, môžete tak urobiť tu.

chyba