Aby sa ľudia v práci cítili tak dobre ako v prémiovom hoteli

Zdá sa vám to nemožné? Medzinárodná kancelárska značka myhive vás presvedčí o opaku.

13.06.2022 00:00
myhive,pr, nepouzivat

Koncept myhive sa sústreďuje na dizajn inšpirovaný hotelom, pozorný servis, univerzálnu infraštruktúru a medzinárodnú komunitu. O moderných kanceláriách, ktoré spĺňajú najnovšie trendy, sme sa zhovárali s Adriánom Bódisom, country managerom koncernu IMMOFINANZ pre Slovenskú republiku, ktorý vlastní sieť 29 kancelárskych budov myhive v ôsmich krajinách Európy s prenajímateľnou plochou viac ako 640-tisíc m².

Country Manager Adrián Bódis
myhive, Adrian Bodis, pr, nepouzivat Country Manager Adrián Bódis

Príjemné a podnetné pracovné prostredie je jedným z benefitov, ktorý firmy vo svojich inzerátoch na prácu uvádzajú. Ako by mala vyzerať moderná a funkčná kancelária?

Trend veľkých open-space priestorov je značne na ústupe a nahrádza ich dizajnový flexibilný priestor navrhnutý s dôrazom na každý detail, aby splnil súčasné potreby a očakávania nájomcov pre individuálnu aj tímovú prácu. V modernej kancelárii nesmú chýbať zdieľané pracovné stoly, dostatok focusových, zasadacích a kreatívnych miestností, a k tomu tiež veľmi potrebný moderný „lounge“ oddychový priestor. Cieľom je, aby sa ľudia v práci cítili rovnako dobre a pohodlne ako v prémiovom hoteli a užívali si výhody moderných kancelárií so všetkými technickými a priestorovými vymoženosťami ako aj potrebným zázemím. A to je kľúčové aj pri nábore nových zamestnancov.

Počas pandémie sa rozšírila práca z domu. Všetko má však svoje pre a proti, zamestnávatelia sa preto snažia pritiahnuť ľudí späť do kancelárií. Prečo si vybrať práve myhive ako svoj kancelársky priestor, do ktorého budú zamestnanci radi chodiť?

Kancelária musí spĺňať svoj účel aj funkčnosť. Musí byť pripravená tak, aby sa v nej zamestnancom pracovalo oveľa lepšie ako z domu, aby v kancelárii alebo v jej blízkosti mali všetky potrebné služby a ušetrili tak vzácny čas na doprave. Už samotný názov konceptu myhive je odvodený z anglického slova „beehive“ (v preklade „včelí úľ“), ktorý je našou inšpiráciou živého pracovného prostredia a dynamickej komunity. Koncept myhive zahŕňa rôzne typy funkčných miestností, špeciálny nábytok vyrobený na mieru, dostatok prirodzeného svetla, pravidelný prísun čerstvého vzduchu a množstvo interiérovej zelene. Budova značky myhive ako aj mycowork vítajú nájomcov priestrannou lobby s pohovkami či kreslami slúžiacimi najmä na oddych. Vizuálne vytvárajú útulný priestor ako doma v obývačke, ktorý je vhodný na neformálne stretnutia, networking, konzumáciu jedál a nápojov, alebo na krátku prácu jednotlivcov, prípadne malých skupín. Súčasťou lobby je recepcia ponúkajúca služby vrátnika, prostredníctvom ktorej vieme nájomcom zabezpečiť takmer všetko od opravy obuvi až po kyticu kvetín. A aj to je tá pridaná hodnota, ktorú nájomcovia veľmi oceňujú.

myhive,pr, nepouzivat

Téma ekológie a environmentálnych dopadov sa v súčasnosti skloňuje čoraz častejšie. Ako by mala vyzerať ekologická kancelária?

Naši nájomcovia očakávajú a my ich v tom podporujeme, aby priestor, v ktorom budú riadiť svoj biznis, korešpondoval s ich víziou, hodnotami či podnikateľským konceptom. Investujeme do energetickej efektívnosti, podporujeme zdieľanú mobilitu, separujeme odpad a zveľaďujeme okolie v mestskej časti Nové Mesto, pričom do týchto aktivít sa zapájajú aj nájomcovia. Veľmi populárny je pravidelný servis bicyklov pre našich nájomcov. Našou dlhodobou stratégiou je dosiahnutie klimatickej neutrality celého myhive portfólia, ktorej súčasťou sú okrem iného aj certifikáty trvalej udržateľnosti ako indikátor environmentálneho dosahu kancelárskych budov. Do roku 2030 chceme znížiť emisie skleníkových plynov v našom portfóliu o 60 % v porovnaní s rokom 2019 a do roku 2040 chceme dosiahnuť, aby bolo celé naše myhive portfólio klimaticky neutrálne.

myhive,pr, nepouzivat

Cítiť sa v kancelárii ako súčasť komunity je bonus, ku ktorému sa v myhive staviate ako k jednej z priorít. Čo pre tvorbu a udržiavanie komunity robíte?

Náš komunitný manažér je členom komunity nájomcov myhive Vajnorská k dispozícii offline aj online. Na vzájomnú komunikáciu využívajú našu mobilnú aplikáciu a prostredníctvom nej sa zúčastňujú komunitných podujatí a aktivít, ktoré pre nich organizujeme. Veľmi obľúbené sú business stretnutia, ale aj tematické after-work eventy ako aj športové tréningy a súťaže. Nájomcovia sa tiež aktívne zapájajú do pravidelných činností, ktorými pomáhajú napríklad v mestskej časti Bratislava – Nové Mesto a rôznym neziskovým organizáciám. Skvelým príkladom z mnohých je výsadba zelene v okolí, aby absorbovala CO2 a poskytla potravu pre včely, ktoré našli nový domov v úľoch na streche parkoviska susedného nákupného centra VIVO! Bratislava, pričom odmenou im je úroda medu. Okrem toho pomáhajú počas Vianoc seniorom, nedávno poskytli aj materiálnu pomoc pre ľudí zasiahnutých vojnou na Ukrajine… myhive je jednoducho skvelé miesto pre moderných ľudí, ktorým záleží nielen na priestore, v ktorom pracujú, ale aj okolitom prostredí, v ktorom žijú.

chyba