Materiál, vďaka ktorému sa budete doma cítiť ako v bavlnke

Príjemné interiérové zariadenie charakterizuje množstvo doplnkov, ktoré ku svojmu komfortu nevyhnutne potrebujeme. Často je ale veľmi dôležitý práve materiál, ktorým sa obklopujeme a z ktorého sú všetky veci v interiéri vyrobené. V mnohých prípadoch sú lacné a na oko pôsobivé zostavy nábytkového vybavenia pre váš rozpočet aj priestor vyhovujúce, pokiaľ ale ide o vaše zdravie, už to tak nie je.

02.12.2020 10:22
seocentrum nepouzivat Foto: ,

V konečnom výsledku tak môžu byť krásna posteľ alebo jedálenský stôl či komoda zdraviu škodlivé. Alergie, problémy s dýchaním alebo iné ďalšie ťažkosti nie sú jediné problémy, ktorých sa potom nemusíte dlhú dobu zbaviť. My máme pre vás ponuku, vďaka ktorej sa môžete týmto nepríjemnostiam vyhnúť.

Krásne drevostavby

Každý z nás by chcel mať priaznivé prostredie z hľadiska ohľaduplnosti k životnému prostrediu aspoň doma. Avšak podľa vykonaných štúdií bohužiaľ obsahuje vzduch priemerného bytu asi 100 prchavých chemikálií, čo sú rôzne chemické zlúčeniny, z ktorých sú mnohé vysoko toxické. Najnebezpečnejšie pre zdravie sú benzén, oxid dusičitý a formaldehyd.

Hlavným zdrojom toxických látok, ktoré vstupujú do atmosféry mestského bytu, nie je teda znečistené ovzdušie z ulice, ako by si mnohí mysleli, ale nekvalitné stavebné a dokončovacie materiály. Preto si veľa ľudí vyberá na stavbu a dekoráciu domov drevo – materiál šetrný k životnému prostrediu a ohľaduplný k nášmu zdraviu.

Drevo má jedinečné vlastnosti. Dokonca boli z neho vyrobené aj prvé originálne puzzle, čo nie je výnimka ani v súčasnosti. Drevo zaisťuje optimálnu rovnováhu vlhkosti a tepla v dome, obohacuje vzduch kyslíkom. Je to najoptimálnejší indikátor vlhkosti, ktorá je nevyhnutná pre našu osobnú pohodu, je schopné vyrovnať vnútornú klímu, nasýtiť vzduch živicami a éterickými olejmi, vďaka čomu získa atmosféra antiseptické vlastnosti.

Drevo je schopné ničiť vírusy a baktérie vo vzduchu a absorbovať toxické látky a pachy. Takže, ak sa rozhodnete pre krásne drevostavby, váš domov bude pre vás tým najlepším prostredím na život.

Hrejivé a moderné krby

Ďalším dôležitým atribútom zdravého domova je aj systém vykurovania, nad ktorým teraz pred príchodom zimy premýšľajú viacerí z nás. Krb sa však v poslednej dobe ukazuje ako jedna z tých najlepších alternatív. Výhodou krbu je aj to, že okrem príjemného tepla sa postará o vytvorenie dobrej atmosféry.

Pokiaľ však máte zo stavby klasického krbu strach, môžete na vytvorenie dômyselného vykurovacieho systému a zdroju tepla v interiéri využiť moderné krbové vložky Kratki. Plápolajúci oheň v nich vás nielen zahreje, ale aj príjemne naladí na blížiace sa sviatky radosti a pokoja.

chyba