Spojením dobrého vína, krásneho prostredia a hviezdnej oblohy vzniklo niečo výnimočné

Festival Víno pod hviezdami patrí k najromantickejším podujatiam, ktoré na Slovensku máme. Už ôsmy ročník sa uskutoční v pezinských vinohradoch pod Starou horou (4. - 5. augusta).

13.06.2023 00:00
Vino pod hviezdami , pr, nepouzivat Foto:

Dátum nie je náhodný. Práve vtedy je možné pozorovať voľným okom padajúce hviezdy – perzeidy. Tento meteorologický roj dotvára atmosféru, ktorá s pohárom vína ide ruka v ruke s neopakovateľnými zážitkami. Hviezdne divadlo môžu návštevníci pozorovať aj cez hvezdársky ďalekohľad, ktorý na podujatí nebude chýbať.

Miesto konania, pezinské vinohrady pod Starou horou, je srdcom tejto lokality. Kopce Malých Karpát posiate viničmi pripomínajú talianske Toskánsko. Možno preto je návštevnosť každým rokom vyššia.

Nie je to však len o romantickom prostredí. Nosným bodom festivalu sú vinári. Tí, bez ktorých by svetovo uznávané vína nemohli uzrieť svetlo sveta. Každoročne sa na podujatí predstaví množstvo z nich – najmä z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, ale aj z ostatných častí Slovenska.

Foto: Marcela Farbulová
Vino pod hviezdami, pr, nepouzivat

Návštevníci, tak majú možnosť ochutnať to najlepšie, čo sa na Slovensku urodí. Počet vzoriek, ktoré môžu degustovať, sa pohybuje v desiatkach či dokonca v stovkách. Každý si preto nájde to, čo mu chutí. Na svoje si prídu milovníci bielych, ružových či červených vín, rovnako suchých, sladkých, tichých alebo perlivých.

Ako po minulé roky, tak aj tentokrát bude súčasťou festivalu bohatý hudobný program. Napokon, víno a hudba majú k sebe veľmi blízko. V tomto roku vystúpia Jana Kirschner, Billy Barman a dievčatá zo SĽUKU, Para, Iné Kafe, nemecký DJ Shantel, VEC allstars, OJV, Malalata a mnohí ďalší. Na dvoch pódiách vystúpi dokopy osemnásť interpretov.

Foto: martina mlcuchova
Vino pod hviezdami , pr, nepouzivat

Na svoje si prídu aj fanúšikovia divadelných vystúpení či výstav obrazov od lokálnych umelcov. Vypočuť si budú môcť aj zaujímavé rozhovory, ktoré budú prebiehať v novej oddychovej zóne.

Už v sobotu 17.júna odštartujeme prvý ročník eventu VÍNO NA DUNAJI. Ten sa uskutoční v nádherných priestoroch ponton.sk, ktorý sa nachádza na petržalskej strane Dunaja. Tešiť sa môžete na vystúpenie Noise Of Human Art, či DJ Vixa, ale aj na Saymi Band, ale aj na malokarpatských vinárov.

Predstavia sa carpatediem, vino ludvik, vinovin_winery, vinojurasek, sykorafinewines. CARPATE DIEM, Víno Ludvik, VINOVIN Winery, Víno Jurášek a Sykora Fine Wines Počet lístkov je kapacitne obmedzený. Zakúpiť ich môžete https://vinopodhviezdami.sk/…dunaji-2023/

Podujatie je organizované v spolupráci festivalu Víno pod hviezdami, Ponton.sk a CARPATE DIEM

chyba