Tanečná súťaž Red Bull Dance Your Style tento víkend spozná svojho víťaza

Na svetové finále sa chystá aj slovenský tanečník Wavee.

02.11.2023 12:48
red bull 4, pr, nepouzivat

Už tento víkend, 4. novembra 2023, budú najlepší tanečníci sveta z 45 krajín súťažiť proti sebe v elektrizujúcich súbojoch jeden na jedného na svetovom finále Red Bull Dance Your Style vo Festhalle vo Frankfurte. Kto najlepšie zvládne spojiť kreativitu, vášeň a schopnosť zaujať náročnú porotu – a teda všetkých divákov šou? V náročných battloch tanečníci posúvajú improvizáciu na novú úroveň, a to všetko v spojení s náhodne hranými hudobnými hitmi v každom kole. Vyvedú tentokrát tanečníkov z ich komfortnej zóny? Súťažiaci sa budú musieť bez prípravy chytiť na akúkoľvek nepredvídateľnú hudobnú pecku, ktorú DJ zahrá, a ako inak, s ich tanečným štýlom budú musieť rozblázniť publikum.

red bull 2, pr, nepouzivat

Ako zvládne silnú konkurenciu tanečník Wavee?

Červená alebo modrá? To bola základná otázka slovenského národného finále Red Bull Dance Your Style, na ktorého pomyselný stupienok víťazov sa nakoniec postavil vďaka valcujúcej podpore divákov 16-ročný Wavee. Flow master Patrik Lukács, ktorý vystupuje pod menom Wavee, o trón svetového šampióna pouličného tanca zabojuje už tento víkend vo Frankfurte, kde bude konkurencia naozaj obrovská.

Wavee, ktorý v súťaži reprezentuje tanečný štýl poppin, po vyhlásení výsledkov neskrýval radosť a prekvapenie: „Vôbec som nečakal, že sa mi podarí vyhrať Národné kolo. Prišiel som sem s tým, že som šťastný, že som bol vôbec pozvaný, preto tomu stále neverím. Doposiaľ som si to užil minimálne na 100% a neviem sa dočkať toho, čo prinesie Svetové finále.“

red bull 5, pr, nepouzivat

A čo jeho príprava na Svetové finále?

„Národné kolo som bral ako každý iný batlle a tak to budem brať aj na svetovom finále. Dokonca nemám ani nejakú́ konkrétnu pesničku, ktorú by som si želal zahrať, ale asi by som prijal niečo od Kendricka Lamara. A čo by som v svojom batlle fakt nechcel počuť? Popravde, pre mňa asi nie je žiadna pesnička, ktorú́ by som vyslovene nechcel. Každá pesnička je svojím spôsobom challengujúca a verím, že takto challengujúce bude aj celé Svetové finále,“ okomentoval Wavee, ktorý tancom žije už viac ako 6 rokov.

Áno, Red Bull Dance Your Style je rozhodne o veľkej dávke spontánnosti. Veľa tanečníkov však má svoj obľúbený „move“, ktorý sa snažia aplikovať do každého vystúpenia. „Ja osobne veľa využívam svoju flexibilitu, muzikalitu a hlavne to, že milujem tanec! Obľúbený move je zrejme točenie sa na prekrútenom členku.“

red bull 3,pr, nepouzivat

Ak chcete vedieť, ako Wavee na svetovom finále dopadne, nezabudnite sledovať web redbull.sk/dan­ceyourstyle, kde okrem iného nájdete aj video z akcie. Chcete ešte viac? Pre čo najčerstvejšie informácie nie len o Red Bull Dance Your Style sledujte @redbullsk na Instagrame a TikToku.

chyba