Szabová v sebe našla stratenú ženu. Narodenie syna jej dalo facku aj psychickú silu

Najostrejšia mamička Slovenska. Takýmito slovami Ondřej Novotný označil obľúbenú Luciu Szabovú (6-0) po veľkolepom návrate do klietky. Elitná slovenská bojovníčka si dva roky plnila príjemné materské povinnosti. Obrovská životná udalosť pre ňu bola neľahkou výzvou, ale stála za to. Teraz sa cíti byť silnejšia ako kedykoľvek predtým.

22.03.2024 00:00
thumbnail Lucia Szabova, pr, nepouzivat
Lucia Szabová

Na materskú dovolenku odchádzala ako neporazená. Popri všetkých povinnostiach týkajúcich sa tehotenstva nevedela dostať MMA z hlavy. Postup času si ale uvedomovala, že skĺbiť dve sféry vyžadujúce si enormné množstvo času nebude nič ľahké. „Zrejme som mala príliš idealizovanú predstavu o tom, aké jednoduché bude vrátiť sa. Veď malé dieťa predsa len spí, je a potom zase spí. Myslela som si, že budem mať na všetko veľa času. Potom prišla facka,“ ohliada sa za ostatnými mesiacmi Lucia Szabová.

Dlhé roky bola zvyknutá na aktívny životný štýl. Rázom ale čas na zaužívané aktivity príliš neostával. „Časom som začala pociťovať miernu frustráciu. Akoby som dala seba do úzadia. Vždy, keď som si večer ľahla, som sa cítila byť nespokojná, že som pre seba za ten deň nič neurobila,“ úprimne priznáva.

Návrat do tréningového procesu však bol náročný. Keď mala čo i len nachvíľku opustiť potomka, odchádzalo sa jej veľmi ťažko. „Akonáhle som odišla z domu, celú cestu som premýšľala, čo syn robí, ako to celé s priateľom zvládnu. Prekonať sa mi to podarilo iba tým, že som na tréningy naďalej opakovane chodila. Pochopila som, že to nie je iba o mne, ale aj o iných ľuďoch,“ vracia sa k dôležitému momentu šampiónka štvrtej série reality šou OKTAGON Výzva.

Našla v sebe skrytú ženskosť

Ambíciu vrátiť sa späť medzi európsku elitu dokázala splniť. V októbri si pred domácimi fanúšikmi v Bratislave pripísala výhru. Zatiaľ „iba“ pod pravidlami thajského boxu, keď po jednomyseľnom rozhodnutí na body zdolala nebezpečnú švédsku vyzývateľku Alexandru Andersrod. Už nadchádzajúci víkend sa Lucia Szabová vráti späť do kolotoča MMA. Na turnaji OKTAGON 55 v nemeckom Stuttgarte si zmeria sily s Róźou Gumiennou (5–3).

Ostatné obdobie ju dokázalo výrazne zmeniť. Medzi pletivá už vkročí mentálne silnejšia. „Bola som predtým príliš mužská, orientovaná na výkon. Mala som pocit, že nemôžem zlyhať, rozplakať sa, dať najavo pocity. Teraz je to úplne inak, neraz si dovolím emočne vybuchnúť,“ teší sa obľúbenkyňa s prezývkou „Silent Killer“.

„Keď som porodila, vyrástla vo mne žena, ktorá mi predtým chýbala. Začala som si uvedomovať svoju ženskú silu, viac si veriť a vnímať sa v pozitívnom slova zmysle. Som pekná, zaslúžim si lásku. Predtým som sa podceňovala a chýbalo mi sebavedomie,“ uvedomuje si vehementný osobný posun Lucia Szabová.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Silent Killer (@luciaszabova_)

chyba