Najlepší hokej sa hrá tento rok v kinách – užite si ho spolu so slovenskými hokejovými legendami

Už 9. júla 2020 príde do kín jeden z najočakávanejších filmov tohto leta – HOKEJOVÝ SEN. Dokument, ktorý zachytáva jedinečnú atmosféru minuloročných majstrovstiev sveta v Košiciach a hľadá odpovede na otázky o budúcnosti slovenského hokeja, sa do kín uvedie veľkolepou promo tour. Účasť na nej potvrdili aj naše najvýraznejšie hokejové osobnosti.

07.07.2020 00:00
Bontonfilm, PR článok, nepoužívať Foto:

V rámci promo tour sa v 30 kinách po celom Slovensku od 2. júla 2020 uskutočnia špeciálne projekcie dokumentárneho filmu Hokejový sen, po ktorých budú nasledovať diskusie s tvorcami, účinkujúcimi hokejistami, ako aj ďalšími hviezdami slovenského hokeja. Fanúšikovia sa môžu tešiť na také mená ako Marián Hossa, Rastislav Staňa, Ján Laco, Dominik Graňák, Martin Štrbák, Andrej Meszároš či Boris Valábik.

Hokejový sen je časozberný dokument, ktorý mapuje štyri mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta 2019 v živote dvoch hlavných postáv – legendárneho Ladislava Nagya a deväťročného začínajúceho hokejistu Jonáša Pahuliho.

Foto: PR servis
Bontonfilm, PR článok, nepoužívať

Laco Nagy, majster sveta a najväčšia košická hviezda, prispôsobil domácemu šampionátu celý záver kariéry. Po oznámení, že slovenskú skupinu dostanú Košice, zmenil rozhodnutie skončiť s hokejom, aby sa mohol rozlúčiť na najvyššom fóre vo svojom rodnom meste. Vo filme zápasí so zranením, chodí po doktoroch, zotavuje sa a tvrdo pracuje na návrate. Dostáva pozvánku do reprezentácie a bojuje o miesto v nominácii na šampionát. Napriek množstvu úspechov v reprezentácii či najprestížnejších ligách sveta mohol byť práve toto vrchol jeho bohatej kariéry.

Jonáš Pahuli je nádejný mladý talent z východného Slovenska. V roku 2002, keď sme v Göteborgu získali zlaté medaily, ešte nežil. Počas posledného svetového šampionátu na Slovensku mal dva roky a vôbec si ho nepamätá. Majstrovstvá sveta 2019 v Košiciach preňho teda predstavovali jedinečnú možnosť vidieť najlepší svetový hokej naživo a „nakopnúť“ svoju vlastnú kariéru. Jonáš symbolizuje desaťtisíce mladých fanúšikov a budúcich hráčov, ktorí vďaka domácim majstrovstvám dostali impulz a motiváciu do budúcnosti. Hviezdny príbeh Laca Nagya je totiž jasným dôkazom, že uspieť môže aj obyčajný chlapec z východu.

Foto: PR servis
Bontonfilm, PR článok, nepoužívať

Keďže hokejové majstrovstvá sveta, ako aj ďalšie veľké športové podujatia boli tento rok zrušené, všetci nadšenci športu majú teraz jedinečnú príležitosť vychutnať si výkony profesionálnych hokejistov na veľkom plátne a v prítomnosti najväčších slovenských hokejových hviezd. Najlepší hokej sa hrá túto sezónu v kinách!

Prežite atmosféru vlaňajšieho šampionátu očami legendy a talentovaného chlapca, ktorí spolu s fanúšikmi snívajú svoje veľké sny. Laco o rozlúčke s kariérou pred domácim publikom, Jonáš o šanci priblížiť sa hviezdam a celé Slovensko o návrate slávnych medailových čias. Viac informácií o filme a promo tour nájdete na webovej stránke www.hokejovysen.sk.

Foto: PR servis
Bontonfilm, PR článok, nepoužívať
chyba