UNYP spája sily s Českým olympijským tímom a Jaromírom Jágrom

University of New York in Prague, prestížna anglickojazyčná súkromná vysoká škola v ČR, na tlačovej konferencii priamo v budove školy na Londýnskej ulici s hrdosťou oznámila nových kľúčových partnerov. Partnerstvo s Českým olympijským tímom, Rytieri Kladno a projektom Ekonomickej olympiády sa stanú hlavnými piliermi dlhodobého projektu nadväzovania športovej a akademickej spolupráce s cieľom maximálne podporovať budúcich lídrov.

03.11.2021 00:00
UNYP, PR, nepouzivat

„Kľúčom k úspechu je rozvíjať rovnakou mierou zdravú myseľ i telo. UNYP od roku 1998 svojim študentom ponúka okrem špičkového akademického vzdelania aj možnosť športovať – poskytujeme prístup do posilňovní, plaveckého bazénu, máme vlastné športové UNYP Blazers tímy. Dnešné oznáme-nie by teda pre nikoho nemalo byť prekvapením,“ povedal na úvod tlačovej konferencie generálny manažér UNYPu Sotiris Foutsis.

UNYP minulý rok v nadväznosti na úspešné a stále sa prehlbujúce štvorročné partnerstvo s florbalovým tímom Sparty Praha otvoril študijný program Business Administration so zameraním na Športový management. Je zrejmé, že aj za hranicami sveta florbalu je možné medzi športovcami pozorovať veľký záujem o štúdium obchodne zameraného športového programu, ktorý je alternatívou k tradičným, skôr vedecky zameraným športovým programom. Ako výsledok tejto snahy otvorí UNYP v nasledujúcich rokoch novú kapitolu vďaka týmto novým partnerstvám:

Český olympijský výbor

UNYP sa v období od januára 2022 do konca roka 2026 stane oficiálnym vzdelávacím partnerom Českého olympijského tímu, pričom bude operovať ako hlavný partner projektu Duálna kariéra, ktorý podporuje súčasných aj bývalých atlétov v prípravách a prechode na život po ich profesionálnych kariérach. UNYP je hrdý na to, že bol Českým olympijským výborom vybraný, aby sa podieľal na akademickom rozvoji budúcich športových lídrov a ambasádorov reprezentujúcich Českú republiku po celom svete.

Sotiris Foutsis a Petr Graclík
UNYP1, PR, nepouzivat Sotiris Foutsis a Petr Graclík

Rytieri Kladno

UNYP zdieľa s Jaromírom Jágrom a jeho tímom Rytieri Kladno rovnakú víziu – podporovať mládež, predovšetkým znevýhodnenú mládež, v Českej republike. Presne v tejto zdieľanej predstave partnerstvo vzniklo a bude sa rozvíjať. UNYP je hrdý na to, že môže podporiť Rytierov Kladno v procesoch prestavby tímu a rekonštrukcii ich domácej arény. Pevne veríme, že naše spojenie pomôže pri budovaní novej generácie českých hokejistov, ktorí budú vynikať na ľade i mimo neho.

Sotiris Foutsis a Jaromír Jágr
UNYP3, PR, nepouzivat Sotiris Foutsis a Jaromír Jágr

Ekonomická olympiáda

Partnerstvo UNYPu s projektom Ekonomickej olympiády sľubuje zvýšenie ekonomickej gramotnosti českej mládeže. Na UNYPe veríme, že práve to patrí k zásadným aspektom úspechu Českej republiky ako silného európskeho obchodného partnera v dlhodobom horizonte. Výuka ekonomických hodnôt a schopností v rannom veku dopomôže k spoluvytváraní zodpovedne nastupujúcej generácie s pozitívnym vzťahom k financiám a investíciám.

UNYP2, PR, nepoužívať

Samotná tlačová konferencia bola zakončená odhalením novej umeleckej inštalácie od česko-kanadského umelca Davida Strauzze. David je progresívny a rešpektovaný street art umelec, ktorý tvorí v rámci verejného priestoru po celej Českej republike. V práci, ktorú vytvoril špecificky pre UNYP, zobrazuje lídrov, ktorí si zaslúžia uznanie za obrovské osobné obeti a úsilie, ktoré vynaložili pri ochrane demokracie a slobody. Jeho inštalácia, ktorú vystavil pred budovou knižnice UNYPu, reprezentuje hlboký význam slobody prejavu a vzdelávania pre demokraciu

chyba