UNYP začne vďaka partnerstvu so spoločnosťou Perlego poskytovať učebnice online

Študenti na celom svete každoročne do nákupu učebníc investujú mnoho peňazí. Veľmi často aj za materiály, ktoré potrebujú iba dočasne alebo na veľmi špecifickú časť výukového programu. Učebnice sú veľmi drahé a tradične zaťažujú už tak obmedzený rozpočet študentov, pričom je často ťažké obstarať si ich z druhej ruky alebo si ich požičať z knižníc. To môže v niektorých prípadoch viesť k tomu, že sa študenti uchyľujú k nelegálnemu sťahovaniu často nekompletných materiálov z internetu. Obmedzenia, ktoré boli počas koronavírusovej krízy nariadené, sa samozrejme dotkli aj dostupnosti vzdelávacích zdrojov. Na University of New York in Prague sme sa pilne pripravovali na znovuotvorenie našej knižnice a s ním aj na oživenie všetkých študentských služieb. Zároveň sme sa však rozhodli rozšíriť portfólio a preskúmali možnosti, ako priniesť na UNYP online knižnicu.

20.10.2020 00:00
1218656325, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto:

UNYP sa stane prvou univerzitou v ČR, ktorá študentom začne poskytovať online učebnice prostredníctvom platformy spoločnosti PERLEGO

Už od septembra 2020 bude UNYP odberateľom platformy Perlego, ktorá poskytuje učebnice online. Toto partnerstvo umožní našim študentom neobmedzený prístup k digitálnym učebniciam a uľahčí im štúdium, nech už sa budú nachádzať kdekoľvek na svete. Študenti a členovia fakulty budú mať voľný prístup k viac ako 400 tisícom titulov, pričom cieľom je stopercentne pokryť potreby študentov naprieč všetkými programami. Ide o značnú investíciu, ale veríme, že tento krok na UNYPe prispeje k ďalšiemu zásadnému zlepšeniu vzdelávacieho procesu. Bezplatný online prístup do knižnice tohto rozsahu spôsobí, že naši študenti už nebudú odkázaní na jednu učebnicu ku každému predmetu alebo kurzu, ale budú schopní pracovať s niekoľkými relevantnými titulmi zároveň a ušetria každý semester nezanedbateľné finančné čiastky. Voľný prístup k digitálnym študijným materiálom je iba sčasti súčasťou dlhodobej stratégie, ktorú chce v rámci podpory svojich študentov UNYP do budúcnosti postupne implementovať. Nástup technológií, ako je Perlego, je významným medzinárodným vzdelávacím trendom a UNYP je hrdý na to, že ide s dobou a nezaostáva za najvýznamnejšími svetovými inštitúciami.

Čo je Perlego?

Perlego je v médiách často označované ako „Spotify“ pre učebnice. Ako online predplatená služba poskytuje svojim odberateľom neobmedzený prístup k viac ako 400 tisícom vzdelávacích titulov zahŕňajúcich aj literatúru faktu a referenčný nástroj, ktorý uľahčuje prácu so zdrojmi v rámci esejí a iných odborných prác. Perlego ponúka veľmi efektívnu možnosť, ako zlepšiť a urýchliť vzdelávacie výstupy iba tým, že sprístupňuje relevantný vzdelávací obsah.

Product Showcase, pr clanok, reklama, nepouzivat

Ako môžu študenti UNYPu benefitovať z bezplatných digitálnych materiálov?

UNYP testoval platformu Perlego už v jarnom semestri, pričom odozva bola veľmi pozitívna. Veľké množstvo študentov si vytváralo bezplatné účty hneď v prvom týždni testovania a spätná väzba, ktorú sme na konci dostali, iba potvrdila, že spolupráca s Perlegom je tým správnym krokom. Sme si samozrejme vedomí toho, že pandémia koronavírusu razantným spôsobom uľahčila prechod študentov z klasických učebníc k digitálnym, ale veríme, že vďaka výhodám platformy bude tento presun pokračovať aj v období pokoronavírusovom a že ako alternatívna cesta k prístupu k vzdelávacím materiálom má dokonca aj potenciál stať sa štandardom.

University of New York in Prague je známa tým, že sa vždy snaží robiť pre svojich študentov maximum. Preto neustále objavuje nové trendy a spôsoby podpory a online knižnica bola iba ďalším logickým krokom. V posledných mesiacoch sa ukázalo, že študenti aj členovia fakulty potrebujú vzdialený prístup k všetkým vzdelávacím zdrojom, ktorý je zároveň jednoduchý a efektívny. Pevne veríme, že Perlego ponúka unikátny prístup, ktorý tieto požiadavky spĺňa a bude priamo podporovať naše vzdelávacie postupy a ciele. Tešíme sa na to, že naše partnerstvo bude v jesennom semestri pokračovať a že bude pomáhať študentom aj zamestnancom knižnice efektívne využívať široký sortiment vzdelávacích zdrojov. Toto partnerstvo má na UNYPe za cieľ najmä podporu výučby, učenia sa a výskumu.

Desktop discover 1, pr clanok, reklama, nepouzivat
chyba