6 trikov, ako zmeniť ročné vyúčtovanie nájomného na peňaženku plnú úspor

Pri pohľade na ročné vyúčtovanie nájomného mnohí z nás v dnešných časoch často omdlievajú, tí odolnejší rýchlo hľadajú spôsoby, ako ušetriť a optimalizovať výdavky v domácnosti.

17.08.2023 00:00
seocentrum, pr Foto:

Ceny energií a služieb z roka na rok rastú, takže nájsť pri riadení domácnosti miesta, na ktorých sa dá dobre ušetriť, je jedno z najlepších riešení, ktoré môžeme urobiť. Ako ale premeniť ročné vyúčtovanie nájomného na peňaženku plnú úspor?

Pokračujte v čítaní článku, v ktorom vám predstavíme na tento účel niekoľko jednoduchých trikov.

Využite výhody energeticky účinných Eurookien

Moderné Eurookná ponúkajú vysokú energetickú účinnosť, ktorá dokáže výrazne znížiť vaše náklady na kúrenie a chladenie interiéru, pričom vnútorná klíma zostáva na pobyt po celý rok ideálna. Dôvod? Eurookná sú vyrobené z prírodného materiálu – dreva, vďaka čomu sú paropriepustné. Okrem materiálu dodáva týmto oknám silu aj špeciálne tesnenie, vďaka ktorému sú prípadné úniky tepla alebo vniku horúceho vzduchu pod kontrolou.

Samotné nátery okien sú ekologické, poskytujú oknu vysokú odolnosť proti mechanickému poškodeniu, vode, extrémom počasia a silnému UV žiareniu. A aby toho nebolo málo, eurookná sa postarajú aj o vaše pohodlie, pretože pomáhajú minimalizovať vonkajší hluk.

Optimalizujte svoju obývaciu izbu

Pomerne veľa príležitostí na úsporu sa nájde aj v jednom z najviac využívaných priestorov v dome alebo byte. Presne tak, aj efektívnym využívaním a zariadením obývačky môžete sumy za spotrebu elektrickej energie, tepla a vody znížiť. Ako?

Spôsobov je viac. Niekedy postačí investícia do multifunkčných TV skriniek, ktoré vám umožnia skryť nielen nevzhľadné a nebezpečné káble či iné príslušenstvo, ale aj efektívnejšie regulovať teplotu v miestnosti tým, že znižujete v oblasti televízora a zásuviek hromadné zahrievanie.

Investície do inteligentnej regulácie teploty

Ďalším skvelým riešením sú programovateľné termostaty. Čoraz populárnejšími sa stávajú najmä vďaka ich schopnosti prispôsobovať teplotu interiéru podľa vášho denného režimu, čo vám môže priniesť významné úspory.

Ak sa preto chcete vyhnúť nepríjemným prekvapeniam pri aktuálnom ročnom vyúčtovaní nájomného, zvážte investíciu do inteligentných a programovateľných termostatov, s ktorými môžete kontrolovať teplotu v dome alebo byte aj keď ste na dovolenke v Ománe.

Maximalizujte úsporu vody

Pomerne veľkou položkou, ktorá ovplyvňuje výšku ročného vyúčtovania nájomného, je aj spotreba vody. Priemerná denná spotreba pitnej vody na jednu osobu je zhruba 100 litrov denne, čo je obrovské množstvo. Najhoršie na tom je, že pomerne veľká časť z tohto objemu zbytočne končí v septiku alebo v kanalizácii, takže v podstate týmto zdrojom a svojimi peniazmi len zbytočne plytváme.

Ak nedokážete mať spotrebu vzácnej pitnej vody pod kontrolou vo forme efektívneho využívania, je dobré poobzerať sa po špeciálnych úsporných hlaviciach. Aj toaletu je možné vybaviť špeciálnym systémom, ktorý dokáže zredukovať spotrebu vody až o 50 %. Rovnako dôležitá je aj pravidelná údržba vodovodného systému.

Investujte do kvalitnej izolácie

Pomôcť ušetriť na nákladoch v domácnosti môže tiež kvalitná izolácia stien domu alebo bytu. Zvýšením účinnosti izolácie vašej domácnosti, spolu s inštaláciou Eurookien dokážete výrazne znížiť straty tepla v zime a udržať v interiéri v lete príjemný chládok bez použitia klimatizácie.

Urobte si revíziu a kontrolu účtov

Dôkladná kontrola vyúčtovania môže odhaliť chyby alebo nezrovnalosti v celom systéme. Všímajte si, či sa napríklad po inštalácii Eurookien nezmenila vaša spotreba energie, ako pomáha kontrolovaná spotreba vody hlavicami, a ktoré miesta si stále vyžadujú najväčší zdroj elektrickej energie?

Mať pod drobnohľadom veci vo svojom okolí je ďalšia a na záver najlepšia rada, ako zefektívniť spotrebu vašej domácnosti vo všetkých smeroch.

chyba