Kreditná karta na 100 % bez plastu je už aj na Slovensku

Rôzne formy platidiel ľudia používali od nepamäti. Svedčia o tom mnohé nálezy keď archeológovia vykopávajú zo zeme rôzne druhy platidiel používaných v minulosti.

20.06.2023 00:00
nakupy, pr Foto:

Mnohé z nich potom obdivujeme v múzeách – nedokonalé prvé formy mincí, zlaté mince z čias rímskej republiky, ale aj historické bankovky. Dnes máme mince a bankovky v rukách čoraz menej. Bežne platíme kúskom plastu menom kreditná karta. Ale doba sa znovu mení a už ani tú kartu nemusíme mať plastovú.

Plasty sa totiž stali pre našu planétu veľkým problémom. Ak sa snažíte obmedzovať množstvo plastov, ktoré počas svojho života spotrebujete, máme pre vás skvelý tip. Dnes môžete vymeniť klasickú plastovú kreditku za bezpečnú alternatívu, kartu bez plastu Mastercard od VÚB banky, ktorá existuje iba vo vašom mobile. Okrem toho, že je plnohodnotnou náhradou plastovej karty, je aj najekologickejšou verziou karty aká existuje. Každej karte po určitom čase vyprší jej platnosť, aj kreditnej. Samotný plast z ktorého je vyrobená, v prípade, že sa nezrecykluje a nepoužije iným spôsobom, tu bude ešte stovky rokov. Toto všetko v prípade ekologickej karty bez plastu odpadá.

Pohodlie a bezpečnosť nadovšetko

Mobil nosíme stále so sebou, takže je na platenie ideálnym pomocníkom, a za nákupy nie len v obchodoch, ale aj na internete pomocou neho platíme bežne. Nákupné správanie sa aj u nás za posledné roky zmenilo. Podľa prieskumu Mastercard už 9 z 10 Slovákov nakupuje na internete, 7 z nich na to využíva mobilný telefón a najčastejšie nakupuje z pohodlia svojho gauča. Okrem pohodlia sa však pri platbe kreditnou kartou bez plastu môžete spoľahnúť aj na najvyššiu úroveň bezpečnosti:

  • platby mobilom sú šifrované a údaje sú chránené heslom,
  • platby potvrdzujete tvárou, odtlačkom či heslom, bez PIN-u,
  • platíte na internete mobilom bezpečne a jednoducho bez opisovania údajov.

Ako na kreditku bez plastu Stačí si vybrať z ponuky kreditných kariet Mastercard od VÚB banky, člena skupiny Intesa Sanpaolo, o kreditnú kartu vo verzii bez plastu môžete požiadať v ktorejkoľvek pobočke. Máte ju k dispozícii okamžite po schválení v aplikácii VÚB Mobil banking, kde ju viete jedným kliknutím pridať do peňaženky Apple Pay alebo Google Pay. Viete si takto pohodlne aj nastaviť alebo zmeniť internetový limit, navyše zmena limitu je bezplatná a aktívna ihneď. V prípade potreby si ju môžete aj zablokovať.

Kreditka má množstvo výhod, naučte sa ju správne používať

Pri aktívnom používaní kreditnej karty Mastercard môžete dosiahnuť zľavu z poplatku až 100 %. Stačí ak s Mastercard Standard urobíte v zúčtovacom období platby spolu v objeme aspoň 500 eur, s Mastercard World je to 700 eur. S kreditnou kartou nepoužívate vlastné peniaze na platenie, ale peniaze banky a to bezúročne až po dobu 43 dní. Banka za vás vybaví aj prípadné reklamácie nedodaných služieb a tovarov.

Tip na leto!

Okrem atraktívneho balíka poistenia, ktorý zahŕňa cestovné poistenie do celého sveta nielen pre držiteľa karty, ale aj jeho piatich spolucestujúcich, budete mať aj poistenie pátrania a záchrany na horách. Cestovné poistenie pokrýva aj stratu, krádež, poškodenie batožiny vo výške 500 eur (v prípade Mastercard World dokonca 1000 eur), poistenie zdržania batožiny pri použití leteckej dopravy vo výške 240 eur, či poistenie pre prípad zdržania cesty pri ceste lietadlom v rovnakej výške 240 eur (minimálny čas oneskorenia 4 hodiny). Toto všetko máte pri Mastercard World v cene karty, pri Mastercard Standard si ho môžete dokúpiť za výhodnú cenu 35 eur ročne.

Tip na celý rok!

Nastavte si automatické inkaso splátky z vášho bežného účtu vo VÚB banke. Minimálna splátka bude vždy a včas uhradená.

chyba