Cestovné poistenie do zahraničia ochráni pred vysokými nákladmi

Pre mnohých z nás je cestovanie spojené s poznávaním nových kultúrnych, historických i prírodných krás, zvykov, kultúr a ľudí neodmysliteľnou súčasťou života. Krátkodobé pobyty v zahraničí sú späté práve s dovolenkami, ale aj pracovnými cestami.

31.07.2023 00:00
cestovane last minute, pr, nepouzivat

Cesta do zahraničia je zážitok, no prináša so sebou aj určité riziká. Ak cestujete do niektorej z európskych krajín, do batožiny si pribaľte európsky preukaz zdravotného poistenia. Zároveň myslite na to, že ten vám v prípade potreby zdravotnej starostlivosti stačiť nemusí, a preto je nevyhnutnosťou cestovné poistenie.

Európsky preukaz zdravotného poistenia verzus cestovné poistenie

Európsky preukaz zdravotného poistenia vydáva poisťovňa na žiadosť klienta. Na základe jeho vlastníctva disponujete nárokom na poskytnutie potrebnej zdravotnej starostlivosti v štátoch Európskej únie a Švajčiarska.

To znamená, že pri pobyte v konkrétnej krajine získavate rovnaké práva na poskytnutie zdravotnej starostlivosti ako občania daného štátu. A práve v tomto tkvie háčik, pretože v rôznych krajinách Európy funguje systém zdravotného poistenia na iných princípoch. Napríklad si pacient hradí časť ambulantného ošetrenia či pobytu v nemocnici, platí si všetky predpísané lieky zo svojho vrecka a podobne.

Keďže sa tieto sumy za ošetrenie či lieky môžu vyšplhať poriadne vysoko, je potrebné chrániť seba i svoju peňaženku. Riešením je cestovné poistenie online. To kryje riziká, na ktoré môžete pri vlastníctve európskej kartičky zdravotného poistenia zabudnúť. Ide, napríklad o plnú úhradu ošetrenia či pobytu v nemocnici, náklady potrebné na prevoz na Slovensko či náklady za spoluúčasť.

Samozrejme, európsky preukaz zdravotného poistenia využijete iba pri poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti v štátnom systéme danej krajiny a pomôže vám iba v prípade potreby urgentnej zdravotnej starostlivosti.

Riešením je cestovné poistenie od zdravotnej poisťovne Union. Aké sú jeho výhody?

Jednou z mnohých výhod je, že cestovné poistenie môžete uzatvoriť ako online poistenie. Alternatívou je využitie možnosti poistiť sa formou sms alebo zájsť priamo do pobočky poisťovne.

Cestovné poistenie online využijete v prípade dovolenky, turistiky do hôr, lyžovačky, nákupov i práce v zahraničí. Máte ho uzatvorené behom niekoľkých minút a prináša zaujímavé benefity. Ktoré sú to?

Kryje všetky liečebné náklady

Európsky preukaz zdravotného poistenia vám dáva nárok na poskytnutie urgentnej zdravotnej starostlivosti v takom rozsahu, ako majú obyvatelia danej krajiny.

Cestovné poistenie kryje akútne choroby, úrazy i úmrtie v plnej výške, pričom tieto riziká spadajú pod poistenie liečebných nákladov v zahraničí. Ide, napríklad o samotné ošetrenie, lieky, hospitalizáciu, prevoz do nemocnice či späť na Slovensko.

Garantuje asistenčné služby

Jednou z nepopierateľných výhod cestovného poistenia sú asistenčné služby, ktoré máte k dispozícii 24 hodín denne a 7 dní v týždni. To znamená, že keď si nebudete vedieť v zahraničí poradiť napríklad s tým, kde hľadať zdravotnú starostlivosť, môžete sa obrátiť na profesionálov.

Ponúka širokú škálu pripoistenia

Cestovné poistenie si môžete upraviť na mieru a pripoistiť si, napríklad batožinu do limitu 4 000 eur, cestovný doklad do 500 eur, škody na zdraví či živote spôsobené neúmyselným konaním tretej osobe do 300 000 eur, škody na majetku, úraz s trvalou ujmou na zdraví a mnoho ďalšieho.

Je výhodné

Poisťovňa Union ponúka cestovateľom do zahraničia i slovenských hôr zaujímavé zľavy. Poistenci zdravotnej poisťovne Union získavajú zľavu z poistenia vo výške 30 percent. To isté platí pre tých, ktorí si žiadosť do tejto poisťovne podali.

Držitelia kartičiek ISIC a EURO 26 majú takisto nárok na 30-percentnú zľavu. Vlastníci ITIC získajú zľavu 10 percent.

chyba