Historický okamih: Z Bratislavy sa začína lietať do exotiky

Kuba, Vietnam, Dominikánska republika. To sú tri exotické destinácie, do ktorých sa už túto jeseň dostanete pohodlne aj z bratislavského letiska.

11.09.2023 00:00
exotika-z-bratislavy-fischer-kartago, pr,... Foto:

„Neskutočné, čo prinášame našim klientom. Luxusné cestovanie za slovenské ceny,“ povedal Marcel Siekel, riaditeľ skupiny DER Touristik Eastern Europe, pod ktorú patria cestovné kancelárie FISCHER a KARTAGO Tours. Tie tento rok uviedli na trh novinku, ktorá prvýkrát v histórii umožní Slovákom letieť do exotiky z bratislavského letiska.

Podarilo sa to vďaka exkluzívnemu kontraktu DER Touristik so španielskymi aerolinkami World2fly, ktoré na tieto lety poskytnú najmodernejšie a najúspornejšie lietadlo strednej veľkosti Airbus A350–900. „Považujem takmer za zázrak, že takéto lietadlo bude historicky prvýkrát lietať z nášho hlavného mesta,” dodáva Siekel.

Mimoriadne ceny

Lietať sa bude na Kubu, do Dominikánskej republiky a do Vietnamu. Lákadlom sú výhodné ceny pobytov, ale aj kratšie doby letu. „Všetky lety z Viedne do našich destinácií trvajú najmenej o štyri či päť hodín dlhšie ako tie naše. Cena letenky je bežne 1300 eur. U nás za to majú ľudia kompletný zájazd,” vysvetľuje Siekel.

Na Kubu sa teraz dostanete výhodnejšie ako... Foto: Depostiphotos.com
exotika-z-bratislavy-fischer-kartago, pr, nepouzivat Na Kubu sa teraz dostanete výhodnejšie ako kedykoľvek predtým.

Tieto slová potvrdzujú aj ponuky pobytov na stránkach cestovných kancelárií. Za týždenný pobyt na Kube v 5* hoteli Starfish Cayo Santa Maria s all inclusive zaplatíte od 1329 eur na osobu. Dominikánska republika s all inclusive v 4* hoteli Whala!Bavaro vás vyjde od 1320 eur za osobu na týždeň. A rovnako dlhý all inclusive pobyt na vietnamskom ostrove Phu Quoc v luxusnom 5* hoteli Melia Vinpearl môžete mať od 1376 eur.

Pobyt s letenkou v ďalekej exotike vás teda môže stáť toľko, čo bežne dáte za Dubaj či Omán.

Pláž rezortu Whala!Bravo v letovisku Punta Cana... Foto: FISCHER
exotika-z-bratislavy-fischer-kartago00006 Pláž rezortu Whala!Bravo v letovisku Punta Cana v Dominikánskej republike.

Komfortný let

K nižším cenám výrazne prispieva fakt, že Airbus A350–900 má až o 25 % nižšiu spotrebu paliva oproti bežným lietadlám. Spolu s kapacitou až pre 432 pasažierov tak ponúka najlepší pomer celkovej ceny letu a počtu cestujúcich, a tým aj najvýhodnejšiu letenku.

Interiér lietadla A350-900 spoločnosti World2fly. Foto: FISCHER
exotika-z-bratislavy-fischer-kartago, pr, nepouzivat Interiér lietadla A350-900 spoločnosti World2fly.

Lietadlo zároveň poskytuje cestujúcim maximálne pohodlie, wifi, systém palubnej zábavy, ale tiež nezvyčajne tichý let. Hladina hluku na palube je totiž len na úrovni 59 db, čo z nej robí najtichšiu kabínu zo všetkých súčasných lietadiel.

„Zásadným benefitom je tiež moderný filtračný systém, ktorý na palube zaručuje neustálu výmenu vzduchu. Vďaka nižšiemu tlaku v kabíne sa výrazne znižuje aj únava a jet lag,” dodáva Jiří Jelínek, predseda predstavenstva skupiny DER Touristik Eastern Europe.

Za vysnívanými plážami

Ponuky pobytov cestovných kancelárií FISCHER a KARTAGO Tours smerujú do vychytených dovolenkových lokalít s dokonalými plážami a skvelými all inclusive rezortmi.

Pláž pri hoteli Starfisch Cayo Santa Maria na... Foto: FISCHER
exotika-z-bratislavy-fischer-kartago, pr, nepouzivat Pláž pri hoteli Starfisch Cayo Santa Maria na Kube.

Vycestovať môžete do jedného z najlepších letovísk Dominikánskej republiky Punta Cana alebo na koralový ostrov Cayo Santa María na Kube. Ak pred Karibikom dáte prednosť niečomu menej komerčnému, odporúčame vám zažiť kúzlo východu na vietnamskom ostrove Phu Quoc s nádhernou prírodou a množstvom nedotknutých pláží.

Areál rezortu Meliá Vinpearl Phu Quoc vo Vietname. Foto: FISCHER
exotika-z-bratislavy-fischer-kartago, pr, nepouzivat Areál rezortu Meliá Vinpearl Phu Quoc vo Vietname.

Veľkým plusom je, že vo všetkých destináciách majú klienti cestovných kancelárií FISCHER a KARTAGO Tours k dispozícii česky hovoriacich delegátov a vo vybraných hoteloch aj animátorov. Cestujúci sa tak nemusia obávať jazykovej bariéry, ktorá ich mohla od cesty do exotiky doposiaľ odrádzať.

chyba