72 hodín leta, zážitky na celý život. Naplánujte si tri jedinečné dni v Bratislave

Za 24 hodín toho stihnete veľa – vypočujete si 480 pesničiek, uvaríte po sebe 144 vajec na tvrdo, prejdete pešo zo Zlatých Moraviec do Bratislavy. Jeden deň vám však na spoznanie rôznych tvárí nášho hlavného mesta stačiť nebude. Ba dokonca ani dva. Bratislava je 72-hodinové mesto, čo znamená, že na to, aby ste stihli vidieť a zažiť všetky jej krásy a unikáty, budete potrebovať aspoň tri dni. Vyberte sa na letný výlet do našej metropoly a osviežte sa pri vode. Možností, ako stráviť tri nezabudnuteľné dni na brehu či priamo vo vlnách, je v Bratislave skutočne dostatok. Tu je niekoľko tipov, ako si dovolenku užiť naplno, či už milujete vzrušujúci adrenalín alebo pokoj prírody.

19.07.2021 00:00
bocr, pr nepouzivat Foto:

Pri rieke

Centrom Bratislavy preteká najdlhšia rieka Európskej únie a na jej brehoch to najmä v teplých mesiacoch doslova žije.

Už tradične sa na petržalskom brehu, hneď vedľa rozľahlého Sadu Janka kráľa, v lete objaví obrovská piesková pláž Tyršák. Ponúka relax v štýle prímorského letoviska a dokonalú symbiózu zábavy a oddychu – na jednom mieste tu nájdete bohatý kultúrny program, gastro špeciality od výmyslu sveta, športové aktivity ako futbal či plážový volejbal aj WiFi zadarmo. Užite si romantický západ slnka na plážovom kresle s výhľadom na Bratislavský hrad a skvelým nápojom v ruke.

bocr, pr nepouzivat

Hneď oproti, na opačnom brehu Dunaja, na vinie popri vode promenáda Eurovea, ktorá sa končí na staromestskej pláži. Okrem relaxu na tráve či na jednej z množstva terás ponúka obrovské obchodné centrum skvelé možnosti na nákupy.

bocr, pr nepouzivat

Pre tých, ktorí pred dopĺňaním šatníka uprednostňujú bláznivé jazdy, je tu unikátny zážitok v podobe výletu na rýchločlne, ktorý vás prevezie po Dunaji. Z jeho paluby si vychutnáte výhľad na Bratislavu v ohromujúcej rýchlosti a nábrežie či hrad uvidíte z úplne novej perspektívy.

bocr, pr nepouzivat

O adrenalín sa vám postará aj Areál vodných športov Divoká voda, ktorý sa nachádza v Čunove, len pár minút cesty z Bratislavy. V dvoch vodných kanáloch v starom koryte Dunaja máte možnosť vyskúšať rafting, vodné skútre, jazdu na kajaku či vodné lyže. To však nie je všetko – areál ponúka vyžitie aj formou jazdy na štvorkolke, lukostreľby, plážového volejbalu či jazdy na poníkoch.

bocr, pr nepouzivat

Rôzne vyhliadkové plavby vám zasa vyčaria nezabudnuteľnú rozlúčku so slobodou a ozvláštnia výlet na majestátny hrad Devín či polostrov Múzea moderného umenia Danubiana – galériu obmývanú vlnami rieky, s modernou architektúrou a atraktívnymi výstavami, ktorú odporúčajú navštíviť aj tie najprestížnejšie svetové bedekre a turistické portály.

bocr, pr nepouzivat

Ak ste fanúšikmi skôr pokojnej plavby, vyberte sa na splav Malého Dunaja, uprostered ktorého je najrozsiahlejší riečny ostrov v Európe. Počas splavu uvidíte krásnu prírodu, lužné lesy, bohatú faunu a flóru.

Pre ešte ležérnejší oddych sa vyberte ku Karloveskému ramenu, ktoré je jedným z mnohých dunajských ramien. Pokojné vody a mohutné stromy rastúce naokolo robia z Karloveského ramena ideálne miesto na relax s rodinou a priateľmi.

bocr, pr nepouzivat

Aj pri jazerách

Skvelý oddych pri vode vás čaká aj na Zlatých pieskoch. Od kúpania na super plážach až po wakeboardový vlek vo Wakelake, flyboard alebo plážový volejbal – jazero neďaleko centra Bratislavy láka na rodinnú pohodu aj adrenalínové zážitky. V celom areáli Zlatých pieskov sú príjemné reštaurácie s denným menu aj bary plné lahodných nápojov.

bocr, pr nepouzivat

Lesopark, obrovská oddychová zóna v blízkosti Malých Karpát, s množstvom detských ihrísk a altánkov je zasa pravým miestom pre rodiny a fanúšikov bicyklovania, korčuľovania či behu. Po výdatnom športe si v tejto zelenej oáze môžete posedieť pri rybníku alebo sa na ňom člnkovať či zarybárčiť. Zážitkom pre malých aj veľkých je jazda lanovkou, ktorá spája rekreačné lokality Kamzík a Železná studnička, alebo noc v drevenom domčeku na strome, v ktorom budete vnímať prírodu všetkými zmyslami.

bocr, pr nepouzivat

Naplánujte si výlet do Bratislavy podľa vlastných preferencií na webe 72hodinovemes­to.sk. Jedinečný plánovač vám navrhne program na 3 dni podľa vami zadaných záujmov.

Skupina S Hudbou Vesmírnou skúsila, aké by to bolo stihnúť všetko zaujímavé v Bratislave za jeden deň. Pozrite sa, ako to dopadlo:
+7

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky

bocr, bratislava, nepouzivat
chyba