Na Kysuciach sa už túto sobotu lyžovalo

15.12.2019 00:00
snowparadise raca, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto:

Snowparadise Veľká Rača, najväčšom lyžiarskom stredisku na Kysuciach, otvorili lyžiarsku sezónu v sobotu 14. decembra v časti Dedovka.

Okrem výbornej prvej lyžovačky bol pripravený sprievodný program, stánky s tradičnými kysuckými jedlami, medovinou, či domácim punčom. O zábavu detí starali maskoti Macko Račko, Marguška a skvelý animačný tím. Atmosféru dotvárala ľudová hudba v podaní miestnych folklórnych súborov.

Foto: Snowparadise Rača
snowparadise raca, pr clanok, reklama, nepouzivat

V prevádzke bola samozrejme aj najdlhšia bobová dráha na Slovensku, ktorá sa nachádza v stredisku vedľa vrcholovej stanice lanovky Dedovka. Je to adrenalínový zážitok pre deti aj dospelých, na ktorý určite nezabudnete.

V deň prvej lyžovačky sa uskutočnilo aj slávnostné otvorenie šestnásťmetrovej rozhľadne, ktorá sa nachádza priamo v stredisku v nadmorskej výške 974m. Návštevníkom sa naskytne nový nádherný výhľad na okolité doliny a kopce. Rozhľadňa bude zároveň galériou so šiestimi výnimočnými plastikami od autora Ing. Stanislava Mikovčáka.

Stredisko je aktuálne v prevádzke počas denného lyžovania od 08:30– 15:30 hod. a počas večerného lyžovania od 17:30 – 20:30 hod. Otvorená je zatiaľ zjazdovka v Dedovke, na ktorú vás pohodlne vyvezie štvorsedačková lanová dráha.

Foto: Snowparadise Rača
snowparadise raca, pr clanok, reklama, nepouzivat

Viac o Snowparadise Veľká Rača:

Medzinárodné lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača sa nachádza na Kysuciach v obci Oščadnica, v pohorí Kysucké Beskydy. Poloha strediska je veľmi zaujímavá, pretože sa nachádza v blízkosti hraníc s Českou republikou a Poľskom. Výborná dostupnosť je aj napríklad z Bratislavy, odkiaľ sa dostanete pohodlne po diaľnici za približne 2 hodiny.

Ako najväčšie stredisko na Kysuciach ponúka takmer 14 km pravidelne upravovaných zjazdoviek, ktoré sú zasnežované technickým snehom, dve 4-sedačkové lanovky, 3 vleky a 6-sedačkovú lanovku v kombinácií s 8-miestnymi kabínkami. Celková prepravná kapacita je tak 9700 osôb za hodinu. Veľká Rača je taktiež známa najdlhšími osvetlenými zjazdovkami na večerné lyžovanie na Slovensku, v celkovej dĺžke až 2,2 km.

Najväčšou prednosťou strediska je rozloha a dispozícia v troch rôznych, navzájom prepojených lokalitách- Dedovka, Marguška a Lalíky. Nachádzajú sa tu zjazdovky všetkých náročností, takže si tu zalyžujú všetci od začiatočníkov až po najnáročnejších lyžiarov: 7 ľahkých, 4 červené a 2 čierne.

V ponuke služieb nechýbajú ani informačná kancelária, dve lyžiarske školy, detská lyžiarska škôlka, úschovňa lyží, požičovňa a predajňa športových potrieb, servis lyží a centrum Horskej záchrannej služby Kysuce.

Zaujímavou zimnou atrakciou je adrenalínová jazda ratrakom priamo počas úpravy lyžiarskych tratí, či jazda na najdlhšej bobovej dráhe na Slovensku.

Foto: Snowparadise Rača
snowparadise raca, pr clanok, reklama, nepouzivat

Priamo v stredisku sa nachádza množstvo kvalitných ubytovacích zariadení, tradičných kysuckých reštaurácií, či barov. Lyžiarom odporúčame navštíviť Panoráma bar s presklenou terasou na Marguške v nadmorskej výške 1 000 m.

Praktickou službou, ktorú Snowparadise ponúka, je online nákup a dobíjanie skipasov v eshope www.eshop.snowparadise.sk. Je to lacnejšia, rýchlejšia a pohodlnejšia forma v porovnaní s nákupom na pokladni priamo v stredisku. Po príchode do strediska vám už len stačí zaparkovať na bezplatnom parkovisku a hor sa na kopec. Výborným tipom na vianočný darček je aj zvýhodnená sezónka s večerným lyžovaním.

Foto: Snowparadise Rača
snowparadise raca, pr clanok, reklama, nepouzivat
chyba