Opäť je tu leto – opäť Vás čaká Balaton!

Leto a Balaton patria neodmysliteľne k sebe. Nech už je to horúci letný deň, víkend plný zábavy či týždenná dovolenka s rodinou - vždy sa nájde dôvod vybrať sa na Balaton!

10.06.2013 08:00
Balaton plaz inzercia

Návštevníkov túžiacich po oddychu tu čaká predovšetkým množstvo pláží. Väčšina z nich však ponúka oveľa viac než len oddych na brehu jazera: bohatý výber kvalitnej zábavy, prírodné kúpaliská typu Lido, detské programy, možnosti športovania a extrémne dobrodružstvá. Okrem Balatonu však vodné radovánky ponúkajú aj aquapark v Balatonfürede, zážitkové kúpaliská na plážach v Balatonboglári, Balatonlelle, Balatonszemesi a Balatonfürede, zážitkový bazén v tvare Balatonu na mestskom kúpalisku v Keszthelyi a dokonca aj obrovské tobogany a vodné atrakcie okolitých mestských pláží. Môžete si vyskúšať aj vodné lyžiarske vleky v Siófoku, Vonyarcvashegyi a Balatonfürede, air-ball v Zamárdi, beach-ball v Balatonfürede či vodné ihrisko na pláži v Balatonalmádi. Kúpele v regióne ponúkajú aj počas letných horúčav príjemný a najmä osviežujúci zážitok. V Zalakarosi tých najmenších očakáva nový detský svet vodných atrakcií a tých väčších zas autentická atmosféra prímorskej pláže.

balaton bor hal inzercia

Príjemné zážitky však môžete zažiť aj mimo vody: V júni sa otvára bohatá programová ponuka letnej sezóny a sezóna festivalov sa začína taktiež na Balatone! V júni sa o vynikajúcu a rôznorodú zábavu postarajú burácajúce motory Harley Davidson Open Road Festu a v júli koncerty festivalu Balaton Sound pre náročných, jedného z najväčších hudobných festivalov sezóny.

harley balaton inzercia

V júli sa však môže obloha aj zamračiť, alebo si budete chcieť len trocha oddýchnuť od vody a pláží. Stačí, ak sa vyberiete do niektorého zo vzrušujúcich dobrodružných parkov, navštívite niektorú výstavu či zoopark v okolí Balatonu, vydáte sa na plavbu výletnou loďou po jazere alebo na túru po náučných chodníkoch a turistických zaujímavostiach Národného parku. Okrem dní tropických letných horúčav sa môžete vybrať na túru aj na bicykli – a to nielen po cyklotrase okolo jazera, ale aj po uličkách malebných dediniek Malého Balatonu či Horného Balatonu.

kekszalag2 inzercia madarsko

V vinárskych mestečkách sa čapy do sudov narážajú už v auguste a začínajú sa vínne hody vynikajúcej atmosféry, počas ktorých na záujemcov čaká ochutnávka vynikajúcich mokov a gastronomických špecialít. Autentické zážitky a skvelé chute sľubujú aj trhy miestnych výrobcov. Môžete sa vydať aj na vínnu túru či už pešo po vínnej ceste alebo loďou, kajakom či plachetnicou. A keď už budete v Badacsonyi, nevynechajte organizované autobusové výlety po pivniciach a okolitých dedinkách.

Na hradoch napr. v Szigligete, Csobánci a Nagyvázsonyi sa každé leto konajú zámocké hry, počas ktorých oživujú časy historickej slávy a vojenské tradície stredovekého Maďarska. Na každý letný víkend sa ujde zaujímavé športové či kultúrne podujatie, koncert alebo aktívny program. Ak si chcete aj v lete 2013 príjemne oddýchnuť a zažiť skvelú zábavu, vyberte sa na Balaton! Jedna vec je istá: nikto neobíde nasucho!

keszthely 2 inzercia

Pripravili sme pre Vás kyticu letných dovolenkových ponúk, ktorá obsahuje bohatý výber víkendových pobytov aj dlhších pobytových zájazdov. Príďte a zažite letnú dovolenku či rodinné pobyty v Maďarsku! Čaká na Vás Eger, Sárvár, Bükfürdő, Visegrád, Budapešť, Győr, Hévíz, Hajdúszoboszló, Mosonmagyaróvár, Szentendre… Hodinka či dve jazdy autom za hranice a už sa aj ocitnete vo svete oddychu a pohody! Vyberte si z letnej akciovej ponuky maďarských hotelov tu.

chyba