Skupinový nákup tepelných čerpadiel pre rodinné domy: registrovalo sa už viac ako 230 spotrebiteľov

Ponuky sľubujú kvalitné zariadenia a zaujímavé zľavy

21.06.2023 00:00
sos, pr nepouzivat Foto:

Na výzvu Spoločnosti ochrany spotrebiteľov, aby dodávatelia v rámci skupinového nákupu ponúkli spotrebiteľom výhodnejšie podmienky na nákup a inštaláciu tepelných čerpadiel vzduch-voda, reagovalo niekoľko spoločností. Spotrebitelia registrovaní do skupinového nákupu si môžu vybrať z dvoch typov tepelných čerpadiel Panasonic.

Ponuky sa spotrebiteľom zobrazia po jednoduchej a nezáväznej registrácii na stránke www.spolocnenakupy.sk. Ak ich zaujmú, jedným kliknutím môžu kontaktovať dodávateľa, po vyplnení dotazníka si hneď môžu dohodnúť obhliadku a následne uzatvoriť s dodávateľom zmluvu. Obe vybrané tepelné čerpadlá vzduch-voda sú kvalitné zariadenia, ktoré v nezávislom medzinárodnom porovnávacom teste spotrebiteľských organizácií získali dobré hodnotenie. Dodávateľ garantuje zazmluvnenú cenu tepelných čerpadiel s 25% zľavou aj cenu montáže, a inštalácie budú zrealizované do troch mesiacov od podpisu zmluvy.

Foto: Adobe Stock
sos, pr nepouzivat

Registrácia do skupinového nákupu je stále otvorená na stránke www.spolocnenakupy.sk. Ak uvažujete o tepelnom čerpadle, bývate v rodinnom dome, kúrite elektrinou alebo uvažujete o ekologickom vykurovacom systéme, zaregistrujte sa do nášho skupinového nákupu a výhody moderného vykurovania si môžete začať užívať už nasledujúcu zimu.

S.O.S. upozorňuje, že k dispozícii je obmedzený počet tepelných čerpadiel vzduch-voda, preto ak plánujete investovať do vykurovania, registrujte sa ešte dnes, aby ste čím skôr získali cenovú ponuku presne podľa potrieb vášho domu.

Foto: bymuratdeniz
sos, pr nepouzivat

Čo zvážiť pred výberom monoblokového tepelného čerpadla

Jedným z dvoch zariadení v ponuke skupinového nákupu je monoblokové prevedenie tepelného čerpadla vzduch-voda, ktoré, hoci je na Slovensku ešte pomerne neznáme, je zároveň čoraz populárnejšie. Tento typ čerpadla je navrhnutý tak, aby všetky potrebné komponenty a technológie boli umiestnené vo vonkajšej jednotke. Ide o zaujímavú voľbu pre tých, ktorí chcú minimalizovať náklady na inštaláciu a vykurovať a chladiť komfortne, bez prevádzkového hluku vo vnútorných priestoroch. Pred rozhodnutím zaobstarať si monoblok je však dôležité konzultovať to s odborníkom, ktorý pomôže vybrať najlepšie riešenie.

Foto: welcomia
sos, pr nepouzivat

Výhody monobloku

  1. Nepotrebujete chladiara: Jednou z hlavných výhod monobloku je, že nepotrebujete chladiara, chladivový okruh je už vo vnútri skrine tepelného čerpadla naplnený chladivom (to platí aj pri splitových jednotkách, tam však musí vnútornú a vonkajšiu jednotku prepojiť chladiar).
  2. Úspora miesta: Celá technológia tepelného čerpadla je umiestnená vo vonkajšej jednotke, čo šetrí miesto vo vnútri domu a tento priestor môže byť využitý na iné účely.
  3. Jednoduchšia inštalácia: Monobloky sa inštalujú jednoduchšie ako iné typy tepelných čerpadiel, čo tiež znamená nižšie náklady a rýchlejšie ukončenie prác.
  4. Obmedzenie prevádzkového hluku: Vďaka umiestneniu celej technológie do vonkajšej jednotky, vo vnútorných priestoroch domu nie je počuť žiadny prevádzkový hluk, čo prispieva k vyššiemu komfortu používateľov.

S čím ešte treba pri monobloku počítať

  1. Väčší prieraz múrov domu pre vodovodné potrubie: Monoblok si vyžaduje prieraz múrov von z domu pre vodovodné potrubie, čo si môže vyžadovať dodatočné stavebné úpravy i náklady.
  2. Riziko výpadku elektrickej energie: V prípade výpadku elektrickej energie je dôležité, aby bola voda z tepelného čerpadla vyčerpaná, v opačnom prípade hrozí poškodenie výmenníka či celej jednotky. V prípade krátkodobých výpadkov alebo nestability elektrickej siete je preto potrebné zabezpečiť správne vypustenie vody, aby k poškodeniu zariadenia nedošlo.
  3. Väčší rozmer vonkajšej jednotky: Pri hľadaní vhodného miesta treba zvážiť rozmery zariadenia.

Každá domácnosť, rodinný dom a jeho prostredie, sú jedinečné, preto sa vždy najprv poraďte s odborníkom, ktorý vám pomôže vybrať systém presne podľa vašich potrieb.

Spoločný nákup sa uskutoční v rámci projektu CLEAR-X, ktorý je financovaný z programu Európskej únie pre výskum a inovácie Horizont 2020 (zmluva č. 101033682). Za obsah tohto oznámenia zodpovedajú výlučne autori a predstavuje len ich názory. Nemusí nevyhnutne vyjadrovať názory Európskej komisie a/alebo Európskej výkonnej agentúry pre klímu, infraštruktúru a životné prostredie (CINEA). Európska komisia a CINEA nenesú zodpovednosť za akékoľvek použitie týchto informácií.
sos spotrebitelom, pr, nepouzivat
chyba