Máte rodinný dom a uvažujete o tepelnom čerpadle? Registrujte sa do skupinového nákupu a vyberte si riešenie na kľúč

14.06.2023 00:00
sos, pr nepouzivat Foto:

Majitelia rodinných domov, ktorí majú záujem o tepelné čerpadlo vzduch-voda, sa môžu bezplatne a nezáväzne registrovať na stránke www.spolocnenakupy.sk. Všetkým spotrebiteľom, ktorí sa registrujú do skupinového nákupu tepelných čerpadiel s inštaláciou, sú prístupné dve ponuky vybraného dodávateľa so zľavou 25% na obe vybrané tepelné čerpadlá.

Spoločnosť ochrany spotrebiteľov (S.O.S.), Poprad po rokovaniach s dodávateľmi vybrala dve ponuky a spotrebitelia registrovaní v skupinovom nákupe majú možnosť zaplatiť za kvalitné tepelné čerpadlá už od 4876,2 €. Cena inštalácie je garantovaná v rozpätí od 1080 do 1320 eur (v závislosti od podmienok domu zistených počas bezplatnej obhliadky). K dispozícii sú dve tepelné čerpadlá vzduch-voda, ktoré dosiahli dobré hodnotenie v nezávislých spotrebiteľských testoch.

Obe riešenia, teda monoblok – tepelné čerpadlo pozostávajúce len z jednej vonkajšej jednotky, aj split, ktorý sa skladá z vonkajšej a vnútornej jednotky, sú vhodné pre rodinné domy s radiátorovým ohrevom vody do 60 stupňov alebo podlahovým kúrením s ohrevom vody do 35 stupňov.

Špeciálnou výhodou skupinového nákupu je pri uzatvorení zmluvy aj garantovaná lehota inštalácie do troch mesiacov od podpisu zmluvy.

S.O.S. upozorňuje, že k dispozícii je obmedzený počet tepelných čerpadiel, preto ak plánujete investovať do ekologickejšieho vykurovania, registrujte sa a dohodnite si obhliadku u vás doma čím skôr.

Foto: onurdongel
sos, pr nepouzivat

Mystery shopping: Skúsenosti spotrebiteľov pri kúpe tepelného čerpadla

Spoločnosť ochrany spotrebiteľov u desiatich dodávateľov tepelných čerpadiel realizovala na jar 2023 mystery shopping, aby zmapovala celý priebeh cesty spotrebiteľa k podpisu zmluvy na nákup a inštaláciu tepelného čerpadla. Pri výbere totiž väčšina spotrebiteľov nevie, čomu venovať pozornosť, aby sa nestali obeťou podvodníkov alebo nesprávnej inštalácie. Aj zistenia z tohto mystery shoppingu sme zapracovali do ponuky nášho skupinového nákupu, aby sme spotrebiteľom pomohli prekonať viaceré prekážky.

Mystery shopping tepelných čerpadiel sa okrem Slovenska realizoval aj v Českej republike, Slovinsku a Španielsku.

Kľúčové zistenia

Vo všetkých krajinách boli hlavným dôvodom prechodu na tepelné čerpadlo rastúce ceny energií. Nasledovala porucha starého kotla na fosílne palivá, atraktívne štátne dotácie na vykurovanie z obnoviteľných zdrojov a obavy z klimatickej zme­ny.

Foto: bymuratdeniz
sos, pr nepouzivat

Predtým, ako sa rozhodli pre tepelné čerpadlo, sa 70% spotrebiteľov poradilo s rodinou a priateľmi.

Pred kúpou, vo fáze osobného prieskumu (pred návštevou dodávateľa), mali spotrebitelia ťažkosti pochopiť, koľko ich bude tepelné čerpadlo stáť, aké sú možnosti financovania a ako technológia tepelného čerpadla funguje.

Čakacie lehoty na obhliadku inštalatéra po prvom kontakte sa u jednotlivých dodávateľov výrazne líšili. V priemere to trvalo týždeň, no spotrebitelia čakali od dvoch do 29 dní.

Z hľadiska celkového hodnotenia boli spotrebitelia v Českej republike, na Slovensku a v Slovinsku väčšinou spokojní s návštevami inštalatérov, vrátane úrovne ich znalostí, poskytnutých informácií a profesionality. Naopak, tajní zákazníci v Španielsku uvádzali veľmi nízku úroveň spokojnosti s návštevami inštalatérov.

Máte otázky? Kontaktujte nás alebo nám zavolajte!

Ďalšie informácie a pomoc získate na telefónnom čísle 0800 333 222
(pondelok-piatok v čase od 8:00 do 16:30).

Foto: welcomia
sos, pr nepouzivat

Registrácia stále otvorená!

Spotrebitelia sa stále môžu bezplatne a nezáväzne registrovať na stránke www.spolocnenakupy.sk. Hneď po zadaní požadovaných informácií sa zobrazí ponuka skupinového nákupu tepelných čerpadiel vzduch-voda. K dispozícii je obmedzený počet tepelných čerpadiel, preto ak plánujete nákup tepelného čerpadla vzduch-voda pre svoj rodinný dom, s rozhodnutím neotáľajte.

Spoločný nákup sa uskutoční v rámci projektu CLEAR-X, ktorý je financovaný z programu Európskej únie pre výskum a inovácie Horizont 2020 (zmluva č. 101033682). Za obsah tohto oznámenia zodpovedajú výlučne autori a predstavuje len ich názory. Nemusí nevyhnutne vyjadrovať názory Európskej komisie a/alebo Európskej výkonnej agentúry pre klímu, infraštruktúru a životné prostredie (CINEA). Európska komisia a CINEA nenesú zodpovednosť za akékoľvek použitie týchto informácií.
sos spotrebitelom, pr, nepouzivat
chyba