Buďte in a auto si prenajmite. Nový trend, ktorý vám ušetrí kopu nervov a času

Potrebujete auto, no na nové nemáte dostatok peňazí a na úver z banky si netrúfate? Aj na Slovensko už prichádza trend vozidlo si jednoducho prenajať. O výhodách hovorí Jozef Umrian, obchodný riaditeľ spoločnosti VOLKSWAGEN Finančné služby Slovensko s.r.o. (VWFS).

14.12.2022 00:00
VW, pr,nepouzivat

V západnej Európe prevláda trend vozidlá si prenajímať. Prečo je to tak?

Jedným z dôvodov, prečo vlastníctvo auta pomaly ustupuje do úzadia, je balík služieb, ktoré prenájom formou operatívneho lízingu ponúka zákazníkovi a tiež aj popularita elektromobilov. Na rozdiel od vozidiel na palivový pohon sú výrazne drahšie a prenájom je forma, ako sa k nim ľahšie dostať. Aj z toho dôvodu vidí VOLKSWAGEN Finančné služby Slovensko potenciál v operatívnom lízingu a to aj pre fyzické osoby.

vw, pr, nepouzivat

V čom je teda výhodné financovať vozidlo cez lízingovú spoločnosť?

Výhodou operatívneho lízingu je, že vozidlo má po celý čas vo vlastníctve lízingová spoločnosť. Ak ste podnikateľ, nemusíte auto odpisovať, ale si oveľa jednoduchšie zaúčtujete len lízingovú splátku, máte jeden účtovný doklad na celú flotilu vozidiel. Splátka je po celú dobu nájmu rovnaká, teda si viete veľmi transparentne plánovať cash-flow. V cene splátky je okrem financovania zahrnutý registračný poplatok, povinné zmluvné a havarijné poistenie, daň z motorových vozidiel, servis v rámci bežného opotrebovania, výmena pneumatík alebo aj diaľničná známka či PHM karta. Všetky tieto aktivity, ich schvaľovanie a účtovanie vy ako klient neriešite. Toto všetko rieši lízingová spoločnosť za vás.

vw, pr, nepouzivat

Aké to má pre mňa plusy, keď si auto prenajímam ako fyzická osoba. Je lízing výhodnejší ako bežný úver?

Pri operatívnom leasingu nie je potrebná žiadna akontácia, tak ako je to bežné pri úvere. Pre fyzické osoby je zaujímavé aj to, že operatívny lízing sa neeviduje v úverovom registri. Špecializované spoločnosti, akou je aj VWFS, vás odbremenia od ďalších starostí ako je prihlásenie vozidla, vybavenie poistení či prípadné poistné udalosti alebo poskytnutie náhradného vozidla. Zákazník platí mesačné splátky, na konci auto vráti a začne si prenajímať iné, ktoré mu aktuálne vyhovuje. V dnešnej rýchlej dobe plnej inovácií je auto „zastaralejšie“ oveľa rýchlejšie, ako to bolo v minulosti. Rovnako je to aj z pohľadu zákazníka, ktorého potreby môžu byť v čase uzatvorenia zmluvy úplne iné ako v čase jej konca. Pri operatívnom lízingu má klient jedno číslo na kontaktnú osobu z VWFS. Získava teda komplexný balík služieb, pričom po skončení nájmu nerieši napríklad ani predaj auta a s tým spojenú agendu.

Spoločnosť Volkswagen Finančné služby Slovensko s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu viac ako 20 rokov. Má za sebou know-how nemeckej a rakúskej centrály a výhodou sú synergie koncernu VW. Funguje ako koncernová lízingová spoločnosť pre značky ŠKODA, VW, SEAT, CUPRA, AUDI, PORSCHE a aj napríklad MAN. Pokrýva teda najširšiu predajno-servisnú dílerskú sieť na Slovensku, čo znamená, že jej služby sú ľahko dostupné v každom regióne. Pri operatívnom lízingu zaväzuje klienta využívať iba autorizované servisy, vďaka čomu má zákazník istotu kvality služieb a originálnych náhradných dielov. Viac informácii o možnostiach financovania nájdete na stránke www.vwfs.sk.

chyba