ORLEN prevádzkuje na Slovensku už 90 čerpacích staníc

Možno ste si pri jazde autom cez Slovensko všimli čoraz viac čerpacích staníc v červeno-bielych farbách a s výrazným logom orla. Na náš trh totiž vstúpila úspešná medzinárodná sieť ORLEN, ktorá pod Tatry prináša skúsenosti a know-how z prevádzky viac než troch tisícok čerpacích staníc v ďalších piatich európskych krajinách. Pôsobí aj v Česku, Poľsku, Maďarsku, Nemecku, Litve a nedávno oznámil také vstup do Rakúska. Čo ponúka slovenským motoristom a motoristkám?

24.07.2023 00:00
Orlen, pr, nepouzivat

Značku ORLEN ešte pred jej príchodom na slovenský trh určite zaregistrovali fanúšikovia Formuly 1. V najprestíž­nejšej motoristickej sérii sa logo kapitálovo najsilnejšej firmy v strednej a východnej Európe objavuje už niekoľko rokov. V aktuálnej sezóne môžu priaznivci F1 vidieť logo ORLEN na monoposte tímu Scuderia AlphaTauri.

Nielen vďaka aktivitám vo F1 je ORLEN na Slovensku čoraz známejší. Súvisí to s jeho expanziou na Slovensko. Úspešná medzinárodná sieť postupne výrazne navýšila svoju ponuku pre zákazníkov a zákazníčky na slovenskom trhu. Len v roku 2019 otvárala svoju prvú prevádzku v Malackách. Na jar 2022 mala u nás 23 čerpacích staníc a do aktuálneho roka vstupovala s 51 prevádzkami.

V súčasnosti sa ORLEN radí medzi kvarteto najsilnejších hráčov na trhu. Momentálne na Slovensku prevádzkuje 90 čerpacích staníc, z toho 59 staníc s obsluhou a 31 samoobslužných ORLEN Express. ORLEN v uplynulom období otváral prakticky každé dva týždne nové čerpacie stanice, aj preto je čoraz viditeľnejší a známejší. „Sme nesmierne šťastní, že sme túto fázu expanzie dotiahli do úspešného konca a priblížili sme sa k nášmu cieľu, ktorým je trhová dvojka na Slovensku. Som tiež rád, že rýchlo rastie záujem domácich aj zahraničných zákazníkov. Svojím rozsahom, prvotriednymi palivami a službami výrazne prispievame k zvyšovaniu konkurencie na tunajšom trhu,“ povedal Jan Suchocki, riaditeľ siete čerpacích staníc ORLEN na Slovensku.

Po novom už služby medzinárodnej siete môžu motoristi využiť aj na diaľničných pumpách v bratislavskom Lamači a na odpočívadle Janovík – východ.

Orlen, pr, nepouzivat

Palivá s čistiacimi účinkami

Pomyselnou vlajkovou loďou každej siete čerpacích staníc by mali byť samozrejme palivá, a v prípade siete ORLEN tomu nie je inak. Na slovenský trh priniesol svoje aditivované palivá Efecta a Verva. Práve aditíva sú to dôležité slovo, pretože prinášajú rozdiel v kvalite. ORLEN ponúka štandardné palivá Efecta zamerané na čistotu motora a palivového systému i prémiové palivá Verva, ktoré sú nadštandardne aditivované pre maximálne vylepšenie výkonnostných parametrov vrátane čistiacich účinkov. „Za hlavnú prednosť našich palív považujeme čistiace schopnosti, overené motorovými testami v akreditovaných laboratóriách. Všetky naše palivá obsahujú na mieru vytvorené balíčky aditív. Práve vďaka nim majú palivá Efecta čistiaci účinok na motor i palivovú sústavu, a prémiové palivá Verva pridávajú ešte aj citeľné zvýšenie výkonu. Naše pohonné hmoty systematicky testujeme v štyroch fázach od výroby až po kontrolu na samotných čerpacích staniciach,“ pokračuje šéf čerpacích staníc siete ORLEN na Slovensku.

Orlen, pr, nepouzivat

Chutná gastronomická ponuka

Ak ste už navštívili čerpaciu stanicu ORLEN na svojich cestách v Česku či Poľsku a chutil vám hotdog či káva, je tu pre vás dobrá správa. Sieť ORLEN totiž na Slovensko priniesla aj svoj medzinárodný gastronomický koncept STOP CAFE. V rámci neho ponúka zákazníkom čerpacích staníc s obsluhou vyhlásené hotdogy s viacerými príchuťami či lahodnú fair-trade kávu. Fair-trade v skratke znamená, že pestovatelia z rozvojových krajín môžu predávať svoje výrobky za dôstojných podmienok, čo napomáha rozvoju miestnych komunít. Aj toto je v dnešnej dobe aktuálna a dôležitá téma.

Samozrejme, kým hotdogy či kávu už možno poznáte z návštev staníc ORLEN v Česku či Poľsku, tak ponuka gastronomického konceptu sa môže lokálne meniť krajinu od krajiny. Na našom trhu sa môžete tešiť na rôzne miestne i zdravé špeciality vrátane smoothie či ovocných štiav.

Orlen, pr, nepouzivat

Ambiciózne plány i výhodné tankovacie karty pre zákazníkov

Sieť ORLEN má na slovenskom trhu pred sebou aj ďalšie plány. Má ambíciu stať sa trhovou dvojkou a kvalitnými palivami i službami si získať priazeň nových i verných zákazníkov. Na webovej stránke www.orlen.sk si zákazníci môžu zaobstarať aj tankovacie karty Tankarta EASY a Tankarta BUSINESS.

chyba