PZP poistenie pre mladých vodičov: Ako pomáha Union poisťovňa znižovať náklady

Cesta k získaniu vodičského oprávnenia je pre mnohých mladých ľudí prvým kontaktom s dospelosťou. Ešte predtým, ako si reálne sadnú do svojho prvého auta, však čelia krutej realite spojenej s vysokými nákladmi nielen na autoškolu a kúpu vozidla, ale aj na poistenie auta. Riešenie prináša Union poisťovňa, ktorej inovatívne riešenia pomáhajú mladým vodičom znižovať náklady, napríklad formou nástroja PZP online.

31.08.2023 00:00
thumbnail dovolenka auto, pr, nepouzivat

Cesta k získaniu vodičského oprávnenia je pre mnohých mladých ľudí prvým kontaktom s dospelosťou. Ešte predtým, ako si reálne sadnú do svojho prvého auta, však čelia krutej realite spojenej s vysokými nákladmi nielen na autoškolu a kúpu vozidla, ale aj na poistenie auta. Riešenie prináša Union poisťovňa, ktorej inovatívne riešenia pomáhajú mladým vodičom znižovať náklady, napríklad formou nástroja PZP online.

Vodičský preukaz bol kedysi absolútne bežnou záležitosťou. Dnes ide o relatívne nákladný špás, ktorý v kombinácii s vysokými cenami vozidiel a nákladmi na poistenie auta nie je ani náhodou lacnou záležitosťou. Aj to je dôvod, prečo Union poisťovňa prichádza s inovatívnymi nápadmi, ktoré uľahčujú mladým vstup do dospelosti. Jedným z príkladov je PZP online, vďaka ktorému môžu časť týchto povinných nákladov ušetriť. Pýtate sa ako? Takto!

Náročnosť pre mladých vodičov

Málokto vie, že cena poistenia auta závisí od veku vodiča. Dôvodom je nedostatok skúseností za volantom, ktoré mladých automaticky radia do rizikovej kategórie vodičov. V praxi to znamená, že za rovnaký rozsah poistenia auta zaplatí mladý vodič o niekoľko desiatok, niekedy dokonca stoviek eur viac než vodič, ktorý už má akúsi cestnú históriu. Vysoké sadzby PZP a havarijného poistenia tak môžu byť pre mladých vodičov doslova desivým prekvapením.

Personalizované riešenia

S cieľom pomôcť mladým ľuďom znížiť náklady na poistenie auta vyvíja Union poisťovňa rôzne inovatívne riešenia, v rámci ktorých sa snaží zohľadňovať individuálne potreby a skúsenosti vodičov. Výsledkom sú personalizované riešenia pre PZP a havarijné poistenie, ktoré využívajú pokročilé technológie sledovania jazdy a analýzy dát. Týmto spôsobom je možné stanoviť sadzbu poistenia na základe reálnych jazdných návykov vodiča a jeho správania sa za volantom. Znamená to, že ak sa mladý vodič preukáže zodpovednou a bezpečnou jazdou, môže byť z pohľadu poisťovne odmenený nižšími cenami poistenia.

Výhody PZP online

Okrem personalizovaných riešení sa Union poisťovňa sústredí aj na zjednodušenie procesov a podporu užívateľského prístupu. Darí sa jej to vďaka digitálnej transformácii, ktorou vnáša do jednotlivých riešení jednoduchosť a efektivitu. Vodiči si tak majú možnosť uzatvoriť PZP online jednoducho, rýchlo a bez zbytočného času, ktorý by predtým strávili na pobočke. Online platba, elektronické vyplnenie formulárov a správa poistných zmlúv sú len niekoľkými z množstva dobrých príkladov, ktoré uľahčujú vodičom celý proces poistenia vozidla.

Vzdelávanie a podpora

Ďalšou z výhod, ktorú Union poisťovňa poskytuje, sú aj vzdelávacie materiály a zdroje, ktoré mladým vodičom pomáhajú zlepšiť svoje jazdné zručnosti, zvýšiť povedomie o bezpečnej premávke a minimalizovať tak riziko nehôd. Ide o aktivitu, ktorá sa na dosahovaní ekonomických výsledkov poisťovne síce nijako neprejaví, no práve vďaka nej cítia vodiči prítomnosť silného a zodpovedného partnera nielen v rámci poistného procesu, ale aj v procese vzdelávania sa a získavania užitočných informácií.

PZP poistenie nemusí byť pre mladých vodičov obávaným nákladom. Dôkazom toho sú moderné a inovatívne riešenia od Union poisťovne, ktoré umožňujú znižovať náklady nielen na PZP, ale aj na havarijné poistenie. Personalizované riešenia, ktorých ceny sa odvíjajú od konkrétnych jazdných návykov, online možnosti poistenia, vzdelávanie a podpora sú len niektoré z prvkov, ktoré robia z Union poisťovne spoľahlivého a inovatívneho partnera – takého, ktorého si dnes pre účely poistenia vyberá veľká časť mladých vodičov.

chyba