Koncept Toyota Sport Crossover ako ukážka nového batériového elektrického modelu pre Európu

Európska premiéra konceptu Toyota Sport Crossover ukazuje, ako bude vyzerať nový batériový elektrický model. Nová štýlová ikona radu plne elektrických vozidiel, ktorá ponúka maximálny komfort a veľkorysý priestor s elegantnou siluetou fastbacku. Uvedenie na európsky trh sa očakáva v roku 2025

28.12.2023 00:00
2023-sportcrossoverconcept, pr, nepouzivat

Toyota dnes prvýkrát v Európe predstavila koncept Sport Crossover ako predbežnú ukážku nového batériového elektrického modelu, ktorý sa do roku 2025 pripojí k ponuke elektrifikovaných vozidiel tejto značky.

2023-sportcrossoverconceptdet3, pr, nepouzivat

Koncept, ktorý bol odhalený na fóre Toyota Kenshiki v Bruseli, sa vyznačuje elegantnou aerodynamickou siluetou a výraznými líniami fastbacku, ktoré z neho robia dizajnovú ikonu špecializovaného radu batériových elektrických vozidiel (BEV) spoločnosti Toyota.

Bude predstavovať atraktívnu ponuku pre zákazníkov, ktorí sa s elektromobilmi stretávajú prvýkrát, a zároveň bude štýlovou alternatívou k vozidlám SUV. Ponúka maximálny komfort v kombinácii s praktickosťou piatich dverí, veľkým batožinovým priestorom a dostatočným priestorom na nohy vzadu.

2023-sportcrossoverconceptdet2, pr, nepouzivat

Koncept Sport Crossover sa prvýkrát predstavil na šanghajskom autosalóne v apríli tohto roku. Pre čínsky aj európsky trh ho vyvinula spoločnosť BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – spoločný podnik založený v Číne spoločnosťami Toyota a BYD.

2023-sportcrossoverconceptdet, pr, nepouzivat

Na základe svojej multitechnologickej stratégie si Toyota predstavuje budúcnosť, v ktorej sa dosiahne uhlíková neutralita prostredníctvom praktického zavedenia portfólia produktov s pokročilými bezemisnými technológiami pohonu na báze alternatívnych pa­lív.

V Európe plánuje Toyota do roku 2026 predstaviť šesť špeciálnych modelov BEV. Rozmanité portfólio elektrifikovaných produktov pomôže spoločnosti Toyota Motor Europe dosiahnuť cieľ, a to do roku 2035 ponúkať výlučne bezemisné vozidlá (ZEV) a do roku 2040 dosiahnuť úplnú uhlíkovú neutralitu.

sportcrossoverconcept-2, pr, nepouzivat
chyba