Toyota predstavila koncept mestského SUV, ktorý je ukážkou nového elektrického kompaktného SUV pre Európu

Toyota dnes odhalila budúcu stratégiu pre batériové elektrické vozidlá (BEV) v Európe, keď predstavila nový koncept mestského SUV. Koncept vozidla, predstavený na každoročnom fóre Kenshiki v Bruseli, naznačuje, ako bude vyzerať sériová verzia nového batériového elektrického vozidla, ktorý automobilka plánuje uviesť na trh v roku 2024.

04.12.2023 00:00
2023 Urban SUV Concept, pr, nepouzivat
  • Koncept mestského SUV bol predstavený dnes na fóre Toyota Kenshiki v Bruseli
  • Ukážka kompaktného modelu z radu 6 špeciálnych vozidiel na batériový elektrický pohon, ktorý bude mať premiéru v prvej polovici roka 2024
  • Sériový model bude ponúkať dva varianty batérií, ktoré budú vyhovovať rozdielnym prioritám zákazníkov, pokiaľ ide o dojazd a dostupnosť
  • Odvážny dizajn SUV a plne prispôsobiteľný interiér
  • Do ponuky sa dostanú verzie s pohonom predných a všetkých kolies
Urban SUV Concept 18, pr, nepouzivat

Nový model bude najkompaktnejším a najdostupnejším vozidlom v plánovanom šesťmodelovom rade BEV a bude konkurentom v segmente malých SUV, o ktorom Toyota predpovedá, že bude jedným z najväčších trhov pre BEV v Európe.

Toyota sa už teraz môže pýšiť významným postavením v segmente malých SUV vďaka hybridnému elektrickému modelu Yaris Cross, ktorý je najpredávanejším modelom vo svojej triede. Tieto skúsenosti využila pri vývoji autentického batériového elektrického SUV, ktoré je všestranne využiteľné a spĺňa priority európskych zákazníkov. Zároveň poskytuje kvalitu, odolnosť a spoľahlivosť, ktoré sú charakteristickými znakmi značky Toyota.

2023 Urban SUV Concept det3, pr, nepouzivat

Dizajn a konštrukcia bez kompromisov

Koncept mestského SUV od spoločnosti Toyota predstavuje autentické SUV s kompaktnou karosériou osadenou na silných bokoch a vysokou pozíciou za volantom. Ponúka maximum priestoru vo variabilnom interiéri, ktorý sa dá jednoducho prispôsobiť podľa potreby tak, aby sa uprednostnil priestor pre cestujúcich alebo batožinu.

2023 Urban SUV Concept det, pr, nepouzivat

K dispozícii bude pohon predných aj všetkých kolies, pričom pohon všetkých kolies je kľúčovou súčasťou produktovej DNA značky Toyota. Podobne aj sériový model ponúkne duálnu stratégiu pre batérie: zákazníci si budú môcť vybrať medzi dvomi dostupnými batériami s rôznou kapacitou podľa toho, ktorá bude vyhovovať ich potrebám a prioritám z hľadiska dostupnosti alebo dojazdu.

Na základe svojej multitechnologickej stratégie si spoločnosť Toyota predstavuje budúcnosť, v ktorej sa dosiahne uhlíková neutralita prostredníctvom praktického zavedenia portfólia produktov s pokročilými bezemisnými technológiami pohonu na báze alternatívnych pa­lív.

2023 Urban SUV, pr, nepouzivat

V Európe plánuje spoločnosť Toyota do roku 2026 predstaviť šesť špeciálnych modelov BEV. Rozmanité portfólio elektrifikovaných produktov pomôže spoločnosti Toyota Motor Europe dosiahnuť cieľ, a to do roku 2035 ponúkať výlučne bezemisné vozidlá (ZEV) a do roku 2040 dosiahnuť úplnú uhlíkovú neutralitu.

Ďalšie informácie a sériový model budú zverejnené v priebehu roka 2024.

Špecifikácie

Dĺžka: 4 300 mm

Šírka: 1 820 mm

Výška: 1 620 mm

combosportcrossoverconcepturbansuvconcept-4, pr, nepouzivat
chyba