Volkswagen je už 86 rokov súčasťou vašich životov

Od auta, ktoré si môže dovoliť každý pracujúci občan, navrhnutého Ferdinandom Porsche, prešla značka Volkswagen dlhú a fascinujúcu cestu.

13.02.2024 00:00
vw tcross mother, pr, nepouzivat Foto:

Automobilová spoločnosť Volkswagen vznikla v roku 1937 a už vtedy mala za cieľ vytvárať technológie, ktoré budú slúžiť ľuďom. Inak to nie je ani v súčasnosti. Bežný život je plný starostí, radostí a povinností. A autá Volkswagen sú súčasťou života svojich majiteľov každý deň a každý deň im svojimi technológiami pomáhajú zlepšovať a zjednodušovať ži­vot.

Volkswagen Golf GTI 1976 Foto: www.volkswagen-newsroom.com
vw golf gti 1976, pr, nepouzivat Volkswagen Golf GTI 1976

Najdôležitejší je majiteľ

Vyrobené precízne, s láskou a technologickou presnosťou. Po absolvovaní výrobnej linky je plné najnovších inovácií a pripravené vyraziť do sveta. Takéto auto, ale ešte nie je ten pravý Volkswagen. Volkswagen sa stáva Volkswagenom, až keď nájde svojho majiteľa. Keď sa s ním nový majiteľ vyberie do práce. Stane sa ním, keď mu dá nejaké trošku infantilné, ale predsa krásne a láskyplné meno. Keď v ňom zažije rozchod, ale aj úplne novú lásku. Keď v ňom prežije najlepší aj najhorší deň vo svojom živote. Keď v ňom vozí svoje deti a vidí ako „nečakane“ rýchlo deti rastú a rodičia starnú. Stane sa ním, keď v ňom žije svoj život. To všetko, urobí z nového auta ten pravý Volkswagen.

Foto: www.volkswagen-newsroom.com
vw girls, pr, nepouzivat

Pokročilé technológie pre každodenné starosti aj radosti

Volkswagen vyrába autá, ktoré sú plné technológií. Pokročilé technológie a systémy, ktoré roky vyvíja a zavádza do svojich vozidiel pomáhajú svojim majiteľom každý deň.

Napríklad asistenčné systémy, ktoré vás „podržia“ pri každodennej ceste do práce. Dávajú pozor aj vtedy, keď stratíte na pár sekúnd pozornosť, či jemne vybočíte z pruhu. Korigujú vaše šoférovanie a upozornia vás, keď cestou na vytúženú dovolenku zabudnete zastať a dať si pauzu.

Volkswagen ID.4 Foto: www.volkswagen-newsroom.com
vw ID4, nepouzivat Volkswagen ID.4

Alebo nové technológie a systémy. Napr. hlasové ovládanie, ktoré vám dovolí venovať pozornosť šoférovaniu a zároveň si pustiť svoj obľúbený podcast. Systémy ako Easy & Open, vďaka ktorému si viete jednoduchým pohybom nohy pod spodným nárazníkom automobilu otvoriť kufor, aj keď máte ruky plné vecí a hlavu plnú zážitkov. Či bezkáblové nabíjanie, vďaka ktorému si nabijete svoj smartfón tak jednoducho! A pre tých, ktorí neradi hľadajú nielen nabíjací kábel, ale aj kľúč v bunde, nohaviciach alebo v taške, je tu Keyless Access. Na to, aby ste odomkli svoj automobil stačí byť dostatočne blízko pri vozidle. Kľúč dokonca nepotrebujete ani na naštartovanie vozidla. To všetko sú technológie, ktoré vám uľahčia život. Systémy, ktoré vám umožnia nielen šoférovať, ale aj žiť.

Volkswagen ID. Buzz Foto: www.volkswagen-newsroom.com
vw IDBuzz, pr, nepouzivat Volkswagen ID. Buzz

Áno, značka Volkswagen už 86 rokov vyrába autá plné technológií. Napríklad aj týchto, o ktorých ste si prečítali vyššie. Ale nesmieme zabúdať, že tieto technológie a systémy vyvíja pre ľudí a ich život. A bez ohľadu na to, aká pokročilá technológia je vo vnútri, nie je to Volkswagen, kým v ňom nie ste vy. Ľudia.

chyba