Takto si vylepšíte váš vozový park a zvýšite efektívnosť celej flotily

Efektívnosť vozového parku je umením optimalizovať všetky aspekty vášho vozového parku, či už ide o vozidlá, prívesy, kontajnery, vodičov a dokonca aj kancelársky personál. Všetci v tomto odvetví sa podieľajú na zlepšení účinnosti flotily a tým aj zvýšení jej ziskovosti. Pre mnohých je to ale ako dlhodobá stratégia bez jasných krokov, ktorými sa snažia dosiahnuť najlepší možný výsledok.

10.07.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Aby to pre vás nebola žiadna nočná mora alebo dilema, predstavíme vám niekoľko tipov na zlepšenie efektívnosti a optimalizáciu flotily rýchlej kamiónovej prepravy.

Dávajte si pozor na svoje aktíva

Ak chcete, aby bolo riadenie vašej firmy, ktorá využíva pre potreby podnikania rozsiahly vozový park, jednoduché a bez strát, uvedomte si, či a ako fungujú všetky vaše prostriedky, vaši vodiči, nákladné autá, kontajnery a prívesy. Kde sú? Čo robia? Existuje priestor na ich použitie? Zostáva vášmu vodičovi dostatok času?

Nie je to obmedzovanie osobnej slobody zamestnanca, ale kontrola majetku, na ktorý ste museli našetriť alebo využiť iné dostupné finančné zdroje.

Ušetrite náklady na palive

Využite svoju existujúcu palivovú sieť, usmernite a podporte svojich vodičov v tom, ako optimalizovať svoj štýl jazdy tak, aby čo najviac minimalizovali spotrebu paliva. Pomôcť vám v tom môže aj kompletný a v tomto sektore poskytovaných služieb aj veľmi obľúbený GPS monitoring.

Získajte spätnú väzbu

Nesnažte sa ale iba usmerňovať a kontrolovať. Naopak, pomôžte svojim vodičom analyzovať ich štýl jazdy a poskytnúť im možnosť vám dať spätnú väzbu, aby ste spoločne všetko vylepšili. Napríklad použitie tempomatu alebo vyladenie dôležitej riadiacej jednotky pre kamióny môže byť veľkým prínosom pre efektívnosť a ľahkú jazdu, ak sa používajú za správnych okolností.

Vykonávajte pravidelnú údržbu

Týka sa to všetkých vašich aktív, aby ste tým optimalizovali ich výkonnosť a predišli zbytočným poruchám na cestách. Preto, nielen povinné kurzy prvej pomoci, ale aj starostlivosť a správne zaobchádzanie s firemným majetkom vytvára lepšie podmienky pre vyššiu bezpečnosť v celej spoločnosti.

Udržiavaním svojich vozidiel v optimálnom stave tak zabránite nákladným opravám a poskytujete vodičovi najlepšie možné pracovné prostredie. Pomôže vám to tiež ušetriť peniaze a zlepšiť pohodu zamestnancov. Napríklad udržiavanie optimálneho tlaku v pneumatikách zníži náklady na palivo, opotrebenie a zvýši súlad s bezpečnosťou.

Zamerajte sa na otvorenú a priamu komunikáciu

Uistite sa, že pracovníci kancelárie aj vodiči sú na tej istej úrovni prostredníctvom priamej a otvorenej komunikácie. To vám pomôže byť aktívnejší a lepšie reagovať, keď sa vyskytne niečo výnimočné.

Ak dokážete lepšie zvládnuť výnimočné situácie, môžete sa viac sústrediť na štruktúrované plánovanie pre každodennú rutinu. Je predsa kľúčové, aby vodiči a office mohli navzájom komunikovať štruktúrovaným, bezpečným a jasne definovaným spôsobom, aby prípadné „problémy“ vyriešili čo najrýchlejšie.

chyba