Pánske mokasíny: Ako v nich vyzerať skutočne štýlovo?

Milí páni, viete ktorá pánska obuv je najlepšia na šoférovanie? Sú to pánske mokasíny!

27.02.2024 00:00
pa anske mokasiny, pr Foto:

Modelom s gumovými výčnelkami na podrážke sa dokonca hovorí šoférske mokasíny. Tento dizajn topánky však časom našiel oveľa širšie využitie. Mokasíny sú dnes synonymom neformálnej pánskej obuvi, pohodlia a elegancie. Viete ako ich správne nosiť? Tu sú naše tipy na outfity, v ktorých určite zaujmete.

Pánske mokasíny k obleku

Je pravda, že mokasíny nie sú formálnou pánskou obuvou. Znamená to, že sa do kancelárie vôbec nehodia? Určite nie! Ak potrebujete vyzerať profesionálne, vyberte si mokasíny v čiernej farbe a zlaďte ich s tmavými oblekovými nohavicami s bielou košeľou. Veľmi sofistikovane budú pôsobiť aj tmavosivé nohavice s tmavým károvaným sakom v kombinácii so svetlou košeľou alebo svetlosivým rolákom.

Outfit neformálneho šviháka

Hľadáte niečo štýlové na neformálne príležitosti? Vyskúšajte hnedé semišové pánske mokasíny s námorníckymi chino nohavicami a s košeľou voľného strihu. Populárne chino nohavice sú skvelým typom nohavíc k mokasínam práve pre svoj elegantný neformálny štýl. Ležérny biznis look zase dosiahnete, ak si oblečiete modré oblekové nohavice s ladiacim sakom spolu s tmavohnedými mokasínami. V rovnakom odtieni hnedej pridajte aj kožený opasok.

Univerzálny rifľový outfit

Ste aj vy milovníkom pánskej klasiky v podobe džínsov s teniskami? Čo tak vymeniť tenisky za štýlové pánske mokasíny? Tie sa najlepšie hodia k rifliam rovného alebo úzkeho strihu. Širokým strihom či extravagantným modelom džínsov sa v tomto prípade radšej vyhnite. V skrini tentoraz nechajte aj všetky jednoduché tričká. Vaše mokasíny oveľa lepšie vyniknú v spojení s bavlnenou košeľou, svetrom alebo rolákom.

Letný outfit s kraťasmi

Pohodlný a zároveň módny letný outfit dosiahnete kombináciou pánskych mokasín v námorníckej modrej alebo hnedej farbe s chino kraťasmi a svetlou košeľou alebo polokošeľou. Počas chladnejších večerov môžete pridať aj ľahké pánske sako. Pri výbere mokasín voľte modely z mäkkej kože ako je semiš alebo nabuk. Celému outfitu tým dodáte svieži a uvoľnený vzhľad. Nehovoriac o tom, že v teplých dňoch sa v nich budete cítiť oveľa komfortnejšie.

S ponožkami alebo bez?

Niektorí páni si do mokasín ponožku nikdy neoblečú, no sú aj takí, ktorí fanúšikom tohto trendu rozhodne nie sú. Čo s tým? Je to v podstate na vás. Mokasíny bez ponožiek budú pôsobiť uvoľnene a minimalisticky. No hodia sa predovšetkým k nohaviciam s dobrým strihom a správnou dĺžkou, ktoré vám perfektne sedia. Ak ste naopak zarytým zástancom ponožiek, nebojte sa, dá sa to aj s nimi. Farbu ponožiek však vždy zlaďte s farbou vášho oblečenia! Ak sa vám to podarí, ponožkami nič nepokazíte.

Tak čo, ste pripravený pridať do svojho šatníka trochu ležérnej elegancie? Pánske mokasíny v rôznych farbách nájdete v internetovom obchode Robel.sk.

chyba