Ako sa vyznať v radách pre rodičov? Union ponúka svoj praktický KOMPAS

Čakáte bábätko a míňate veľa prostriedkov či času na kúpu vhodnej literatúry o detskom vývine? Pripraviť sa na pôrod a prvé dni či týždne s dieťatkom je nespochybniteľne žiadúce, budúci rodičia však často čelia záplave informácií, ktoré im stres z neznámeho ešte posilnia.

17.08.2023 00:00
Union, pr Foto:

„Budúci rodičia by mali mať poruke praktické zhrnutie toho, čo ich čaká a neminie. Pred pôrodom každej mamičke padne vhod, keď si dopraje čo najviac oddychu. S našou novou KOMPAS brožúrou sa nemusí zaťažovať tým, čo všetko musí ešte naštudovať či vybaviť. Všetko dôležité nájde zhrnuté na 30 stranách brožúry, ktoré dopĺňajú zapamätateľné infografiky. Union mamičky tým chceme odbremeniť, aby si mohli sústrediť na to najdôležitejšie – svoje dieťa,“ uvádza hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne Kristína Baluchová a dáva do pozornosti budúcich rodičov aj unikátne benefity pre najmenších.

zväčšiť
Union kompas novorodenci 1, pr

Edícia KOMPAS má v Unione stabilné miesto a svojimi 10 brožúrami na rôzne témy poputovala do rúk už tisíckam poistencov. Tematicky pokrývala okruhy ako stravovanie či duševné zdravie, špeciálnym vydaním „Chrbát na celý život“ obohatil Union knižnicu svojich poistencov ešte tento rok vo februári, brožúra „Ako si poradiť s reumou“ vyšla v marci. Najnovší KOMPAS sa venuje prvému roku života, poslúži prvorodičkám i skúsenejším mamičkám. Obsahuje totiž aj navigáciu legislatívnymi povinnosťami či prehľad povinných očkovaní, odborné tipy a odporúčania sa týkajú aj zotavenia matiek po pôrode či dojčenia. „Všetky naše KOMPAS brožúry sú postavené na informáciách od odborníkov. KOMPAS „Mojich prvých 365 dní“ zastrešuje MUDr.Zora Zdráhalová, krajská odborníčka MZ SR pre primárnu pediatriu. Od vysvetlenia novorodeneckých skríningov či žltačky až po monitorovanie dychu či lieky skutočne adresuje všetky otázky, s ktorými sa rodičia môžu počas prvého roka života dieťaťa potýkať. Brožúrka je malá, ale komplexná, a sme radi, že ju Union poistenci a poistenky môžu mať ľahko po ruke,“ dodáva za Union Baluchová.

zväčšiť
Union kompas novorodenci 2, pr

Odborného sprievodcu prvým rokom dieťaťa môžete získať na ktorejkoľvek pobočke Union zdravotnej poisťovne, k dispozícii je samozrejme aj pre nových poistencov a poistenky Union. Viac informácií o benefitoch pre rodičov a deti nájdu záujemcovia aj na webstránke Unionu či prostredníctvom call centra.

kompas Union, pr
chyba