Ako dosiahnuť dlhé a husté mihalnice? Ide to aj bez predlžovania!

Každá žena si praje mať krásne, husté a dlhé mihalnice, ktorými oslní nielen partnera, ale aj široké okolie. Nie každú ženu však príroda pri narodení obdarovala mihalnicami ako žmurkajúca bábika. Preto na ceste za zvodným pohľadom skúšajú najrôznejšie triky, tipy a procedúry, ako dlhých a hustých mihalníc dosiahnuť. Niektoré sú však nákladné alebo dokonca aj zdraviu nebezpečné. Ide to aj lepšie a my vieme, ako na to!

17.08.2023 00:00
simply, pr nepouzivat

Aj keď dnes považujeme mihalnice najmä za jeden zo symbolov krásy a ženskosti, majú aj svoju dôležitú úlohu. Chránia totiž oči pred nečistotami, prachom a drobnými čiastočkami, ktoré sa môžu dostať do očí a spôsobiť ich podráždenie alebo infekciu. Navyše znižujú vyparovanie sĺz a pomáhajú udržať oko dostatočne zvlhčené.

Rastový cyklus mihalníc

Na spodnom viečku rastie priemerne 75–80 mihalníc a na hornom viečku dokonca 90–160 mihalníc. Mihalnice rastú v troch rastových cykloch: anagénna fáza, katagénna fáza a telogénna fáza. V anagénnej fáze sa riasa nachádza približne 35–40 dní, kedy dochádza k rastu riasy. Potom riasa postúpi do katagénnej fázy, ktorá trvá ďalších 30 dní, počas ktorých môže riasa ešte viac vyrásť a hlavne zosilnie. Nakoniec nastupuje telogénna fáza, v ktorej riasa vypadne a bude nahradená novou riasou. Celý cyklus tak trvá cca 90–100 dní.

Aké vitamíny mihalnice potrebujú?

Rast mihalníc je možné podporiť doplnením vitamínov A, B a C, biotínu, selénu, zinku a železa. Vitamín A sa nachádza v pečeni, vaječnom žĺtku, tučných rybách (losos, makrela) a mliečnych výrobkoch. Potraviny bohaté na vitamín B sú syry, vajcia, mäso, morské plody, avokádo, zemiaky, špenát, kel či repa. Najviac vitamínu C nájdete v citrusoch, zemiakoch, paradajkách, ale aj v jahodách alebo brusniciach. Vitamín H alebo biotín sa vyskytuje v kvasniciach, pečeni a obličkách. Zinok a selén doplníte telu, keď zaradíte do svojho jedálnička predovšetkým vnútornosti a červené mäso, ale aj strukoviny alebo celozrnné výrobky. K najvýznamnejším zdrojom železa patrí predovšetkým hovädzie a jahňacie mäso alebo vnútornosti. Pokiaľ nie ste schopné prijať potrebné vitamíny a minerály v strave, môžete ich telu doplniť pomocou výživových doplnkov. S výberom vám určite poradia v lekárni.

Pozor na odličovanie

Dôležité je vedieť nielen to, čo pre rast mihalníc robiť, ale hlavne to, čo nerobiť! Teda vyhnúť sa tomu, čo mihalnice ničí a poškodzuje. Pred spaním je vždy nutné mihalnice odlíčiť od nánosu maskary. V tomto prípade robí mnoho žien tú chybu, že sa neodličuje vôbec, alebo sa odličuje veľmi nešetrne, čo vedie k väčšiemu vypadávaniu mihalníc. Pri odličovaní používajte špeciálne kozmetické prípravky určené na odlíčenie mihalníc a očného okolia. Najlepšou voľbou sú penové prípravky, ktoré sú šetrné k vašim mihalniciam a zbytočne ich nezaťažujú. Vyhnite sa naopak používaniu odličovacích obrúskov, ktorými budete mihalnice doslova drieť.

Zabudnite na predlžovanie či nalepovanie mihalníc

Medzi ďalšie veci, ktoré ničia vaše vlastné mihalnice patrí aj predlžovanie mihalníc či nalepovanie umelých mihalníc. Aj keď je výsledok vidieť ihneď, mnohokrát so sebou prináša aj určité úskalia. Na nalepenie umelých mihalníc potrebuje žena potrebnú dávku šikovnosti a trpezlivosti. Nalepovacie mihalnice je však nutné pred spaním zložiť, čo pri každodennom nosení vedie k poškodeniu a vypadávaniu mihalníc, najmä vo vnútornom kútiku. Občas sa tiež u citlivých jedincov môže objaviť alergická reakcia na lepidlo. Navyše s umelými nalepovacími mihalnicami nikdy nedosiahnete prirodzený vzhľad. Ďalšou nešetrnou metódou je predĺženie a zahustenie mihalníc v kozmetickom salóne, pri ktorom sú na prírodné mihalnice aplikované mihalnice umelé. Aj tu je výsledok vidieť okamžite, ale je iba dočasný a predĺženie väčšinou vydrží len 4 týždne. Potom je nutné nechať mihalnice znova doplniť, čo je nielen veľmi nákladné pre vašu peňaženku, ale tiež to poškodzuje prirodzené mihalnice, ktoré majú tendenciu viac vypadávať.

odkaz
simply, pr nepouzivat

Už ste počuli o mihalnicovom sére?

V poslednej dobe rastie obľúbenosť sér na mihalnice, ktoré dokážu za pár týždňov doslova zázraky. Nijako nezaťažujú prírodné mihalnice a aplikácia je veľmi jednoduchá. Pomocou štetca stačí sérum naniesť pozdĺž hornej aj dolnej línie mihalníc každý večer pred spaním. Sérum stimuluje folikuly, a vďaka nim sú mihalnice dlhšie a objavujú sa aj nové mihalnice. Výsledky je možné vidieť už po prvom mesiaci, ideálne je však sérum používať aspoň 3 mesiace. Lekárnici odporúčajú sérum Mihalnicové hnojivo, ktoré zaisťuje rýchlu a efektívnu stimuláciu rastu mihalníc, obmedzuje ich vypadávanie a celkovo zlepšuje kvalitu, dĺžku, hustotu aj objem mihalníc. Vhodné je aj na obnovu rastu obočia, napríklad po nešetrnom vytrhávaní. Koncentrované zloženie spája účinky jedinečnej prírodnej zložky, izoflavónu Genisteín, ktorá stimuluje rast nových mihalníc, s priaznivými účinkami kofeínu, biotínu, kreatínu zaisťujúceho obnovu keratínových buniek a regeneráciu existujúcich mihalníc a ošetrujúceho panthenolu.

chyba