Kali vandruje po slovenských zámkoch, prídu aj ďalšie hviezdy

Prázdniny bez letnej vandrovky, ktorú pre malých aj veľkých pravidelne organizuje Kaufland Detský festival? To by bola poriadna nuda, o to viac, že tento rok decká aj dospelákov čaká naozaj rozprávková zábava. Na putovanie po slovenských hradoch aj zámkoch vyrážajú obľúbení hrdinovia Medvedík Kuniboo a Zajko Turbo, kráľovská rodina aj rytieri. A nebudú chýbať ani hviezdy!

31.07.2023 00:00
Kaufland, pr, nepouzivat

Košice sa zmenia na rozprávkové mesto

Všetci spoločne navštívia tri veľké mestá, ktoré majú doslova kráľovskú minulosť. Letná vandrovka po slovenských hradoch a zámkoch začala svoju púť v Trenčíne a odtiaľ sa presúva do Košíc. Na tunajšom Hlavnom námestí pri Dolnej bráne rozloží Kaufland Detský festival svoj kráľovský stan 6. augusta, kde vás čaká super zábava, ktorá potom pokračuje vo Zvolene. Pridajte sa, pretože rozprávková cesta s nádychom stredovekej histórie bude stáť za to!

Zastaví sa Kali, Junior aj Spievankovo

Letná vandrovka v Košiciach štartuje nielen na Hlavnom námestí, ale aj v živom vysielaní na rodinnej Turbo TV. Najmladších divákov tam zabaví Spievankovo, Paci Pac, či humorný príbeh Teátra Komika o tom, ako rytier hľadá svoju princeznú. S Turbom a Turbim si deti užijú veselý „Šiši deň“ a o zábavu na pódiu sa počas celého dňa budú starať aj moderátori Veronika Hatala a Milan „Junior“ Zimnýkoval v úlohe kráľovnej a kráľa.

Foto: Kaufland
Kaufland, pr, nepouzivat

Aj tínedžeri a ich rodičia sa majú na čo tešiť, pretože o šou sa na javisku postará spevák Alan Murin. A čo by to bol za Kaufland Detský festival bez skutočnej hviezdy? Áno, príde. Zlatým klincom programu bude Kali spolu s Petrom Pannom, ktorí aj na východnom Slovensku všetkých návštevníkov dostanú do varu.

Foto: Kaufland
Kaufland, pr, nepouzivat

Rytieri, princezné aj alchymista už čakajú

V Košiciach si prídu na svoje aj milovníci histórie, ktorých na podujatí od rána čaká originálny stredoveký jarmok. Viete, ako chutí stredoveká kuchyňa pripravená z dobrôt privátnej značky K-Z lásky k tradícii? Môžete ich ochutnať alebo si namlieť múku, či pripraviť placky, aké sa jedávali na kráľovských dvoroch. Malé maškrtné jazýčky sa potešia ochutnávke nových produktov Kaufík z radu K-Z lásky k tradícii alebo sa povozia na Kaufíkovom drevenom kolotoči.

Čo tak vyskúšať si skutočné brnenie, v akom kedysi bojovali rytieri? Nenechajte si túto šancu ujsť v rytierskom tábore, no ak vás viac lákajú stredoveké remeslá, môžete sa im priučiť. Kováč s vyhňou, drotár, kožiar, bylinkár či rezbár, tí všetci na jarmoku predvedú svoje umenie. Tradičné hry, historický pochod námestím, do ktorého sa pridajú umelci aj herci, aj to bude súčasťou letnej vandrovky s Kaufland Detským festivalom. A ak vaše deti ešte nikdy nevideli draka, v Košiciach majú 6. augusta jedinečnú šancu stretnúť ho naživo!

Foto: Kaufland
Kaufland, pr, nepouzivat

Stredovek naživo aj online

Ak by ste to aj do metropoly východu mali ďaleko, nič nie je stratené, pretože v prvú augustovú nedeľu môžete atmosféru tohto rodinného podujatia sledovať na káblovej Turbo TV, ale aj online na detskyfest.sk, či kedykoľvek zo záznamu na YouTube kanáli Kaufland Detský festival.

A ešte čosi. Ak na podujatie, nad ktorým drží záštitu Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a tiež mestá Trenčín, Košice aj Zvolen, prídete v kostýme či na bicykli, užijete si ešte väčšiu zábavu, a možno aj sladké prekvapenie. To k letu patrí rovnako ako skvelé zážitky, o ktoré sa, ako vždy zadarmo, postará aj tento rok Kaufland. Ale pozor, v Košiciach sa letná vandrovka nekončí, jej posledná zastávka bude vo Zvolene, kde rozprávkovú cestu s nádychom stredovekej histórie zavŕšime 3. septembra. Na Námestí SNP priamo pod Zvolenským zámkom, nech má kráľovské putovanie koniec vo veľkom štýle. Tak s kým sa vidíme?

chyba