Čo by vám povedala plážová osuška, keby vedela hovoriť?

Keby plážová osuška vedela hovoriť, prvé, čo by vám povedala, by bol: „Nie som žiaden uterák!“ A hneď by vám aj vysvetlila, prečo je to tak.

20.07.2023 00:00
Goldea.sk, pr, nepouzivat Foto:

Plážovú osušku nerobí odlišnou od kúpeľňových osušiek a uterákov iba dizajn a veľkosť. Za rozdielmi sú technologické aspekty, o ktorých ste doteraz určite ani len netušili.

Štandardná plážová osuška je široká 90 cm a dlhá 160 a viac cm. To preto, aby sa vám na nej dobre ležalo. Takéto veľké sú aj klasické kúpeľňové osušky, no aj tak by ste ich za tie plážové nemali zamieňať. Extra veľké, až 180 cm dlhé osušky, na ktorých sa pohodlne uvelebíte aj dvaja, ponúka napríklad Goldea.

Foto: Goldea
Goldea.sk, pr, nepouzivat

Dve rôzne strany s inými funkciami

Určite ste si všimli, že jedna strana plážovej osušky je hladká a druhá je ako klasický uterák. Táto strana sa skladá zo slučiek, ktoré nie sú príliš pohodlné na sedenie, zato výborne sajú

vodu. Čím tesnejšie sú slučky, tým viac vody naberú a tým pomalšie schnú. Slučky plážovej osušky sú redšie, ľahšie cez ne prúdi vzduch a preto schnú rýchlejšie. To je aj dôvod, prečo sú plážové osušky ľahšie, čo oceníte najmä pri ich prenášaní na pláž a späť.

Druhá strana osušky, tá s pekným vzorom, je mäkká a pohodlná, pretože jej funkciou je spríjemňovať vám pobyt na pláži. Tento hladký povrch vznikol odrezaním vrchnej časti slučiek, preto je menej savý, no vhodnejší na potlač.

Bez aviváže

Aby vám vaša obľúbená plážová osuška s krásnym vzorom vydržala čo najdlhšie, je dobré dodržiavať pár jednoduchých zásad:

  1. Plážovú osušku vždy poriadne vyprášte
  2. Perte a sušte ju podľa pokynov na štítku
  3. Nepoužívajte aviváž, pretože ju to robí menej savou. Prevoňajte ju radšej parfémom do prania.
Foto: Goldea
Goldea.sk, pr, nepouzivat

Tip: Osuška Goldea vám dokáže zaručene spríjemniť chvíle odpočinku. Je príjemná na dotyk, dobre absorbuje vlhkosť a je dostatočne veľká, aby ste ju mohli multifunkčne využiť. Pri vode vám nemusí slúžiť len na osušenie, ale nahradí opaľovaciu deku, spríjemní ležanie na plastovom lehátku a v prípade potreby poslúži aj ako plážový odev, keď si ju oviniete okolo tela.

Vyberte si tú svoju z pestrých farieb a vzorov na goldea.sk!

chyba