Už v nedeľu vás pod Trenčianskym hradom čaká Kali i Paci Pac

Stretnite vaše obľúbené hviezdy, ale aj rytierov a princezné, na Kaufland Detskom festivale, ktorý sa toto leto koná na slovenských hradoch a zámkoch.

24.07.2023 00:00
Kaufland, pr, nepouzivat

Čo by to boli za prázdniny bez letnej vandrovky, ktorú pre malých aj veľkých pravidelne organizuje obľúbený reťazec? Spoločne navštívime tri veľké mestá, ktoré majú doslova kráľovskú minulosť. Kaufland Detský festival 30. júla štartuje nielen v živom vysielaní na rodinnej Turbo TV, ale aj priamo na námestí pod Trenčianskym hradom.

Najmladších divákov v Trenčíne zabaví Paci Pac, škriatok Fíha Tralala a prídu aj obľúbení hrdinovia Medvedík Kuniboo a Zajko Turbo. Nepremeškajte ani humorný príbeh Teátra Komika o tom, ako rytier hľadá svoju princeznú. S Turbom a Turbim si deti užijú veselý „Šiši deň“ a o zábavu na pódiu sa počas celého dňa budú starať aj moderátori Veronika Hatala a Milan „Junior“ Zimnýkoval v úlohe kráľovnej a kráľa.

A nezabúdame ani na staršie ročníky. Poriadnu šou na javisku rozbalí spevák Alan Murin. A keďže na Kaufland Detský festival chodia rady aj hviezdy, zlatým klincom programu bude vystúpenie Kaliho a Petra Panna. Veď vandrovať sa dá aj vo veľkom štýle, no nie?

Kaufland, pr, nepouzivat

Užite si stredoveký jarmok na vlastnej koži

Chcete zistiť, ako chutí stredoveká kuchyňa pripravená z dobrôt privátnej značky K-Z lásky k tradícii? Môžete, a rovnako tak si tu nameliete obilie na múku, či pripravíte placky, aké sa jedávali na kráľovských dvoroch. Pre malých maškrtníkov je pripravená ochutnávka nových produktov Kaufík z radu K-Z lásky k tradícii, a tiež Kaufíkov drevený kolotoč.

Mali ste už na sebe skutočné rytierske brnenie? Ak nie, máte šancu si ho vyskúšať v rytierskom tábore, alebo sa môžete priučiť stredovekým remeslám. Kováč s vyhňou, drotár, kožiar, bylinkár či rezbár, tí všetci na jarmoku predvedú svoje umenie. Tradičné hry, historický pochod námestím, do ktorého sa pridajú umelci aj herci, aj to bude súčasťou letnej vandrovky s Kaufland Detským festivalom. A ak vaše deti ešte nikdy nevideli draka, 30. júla ho možno stretnú naživo!

Ak na toto podujatie prídete v kostýme či na bicykli, užijete si ešte väčšiu zábavu, a možno aj sladké prekvapenie. To k letu patrí rovnako ako skvelé zážitky, o ktoré sa, ako vždy zadarmo, postará aj tento rok Kaufland.

Kaufland, pr, nepouzivat

Máte to do Trenčína ďaleko?

Nevadí! Stredoveká atmosféra tohto rodinného podujatia vám rozhodne neujde, pretože v poslednú júlovú nedeľu ho môžete sledovať nielen na káblovej Turbo TV, ale aj online na detskyfest.sk, či kedykoľvek zo záznamu na YouTube kanáli Kaufland Detský festival.

V Trenčíne však zábava zďaleka nekončí. 6. augusta sa Kaufland Detský festival presunie do Košíc, kde postaví svoj kráľovský stan na Hlavnom námestí pri Dolnej bráne. Rozprávkovú cestu s nádychom stredovekej histórie zavŕšime 3. septembra vo Zvolene na Námestí SNP. Nenechajte si to ujsť!

chyba