Slip-on tenisky - Pekná a pohodlná obuv v jednom

Nezáleží na tom, či ste športovec, módny guru alebo jednoducho milujete pohodlie. Slip-on tenisky sú kúsok, ktorý ocení v šatníku skutočne každý.

30.06.2023 00:00
slip-on-tenisky, pr, nepouzivat Foto:

Sú praktické, sú pohodlné a sú štýlové. Slip-on tenisky využijete takmer pri každej príležitosti, či už sa vyberiete do práce, na nákup či na drink s priateľmi. Nemusíte mať strach z toho, že tento typ obuvi vyzerá športovo. Práve naopak, medzi slip-on teniskami nájdete aj šik kúsky, ktoré budú perfektne vyzerať v kombinácii so sakom či elegantnou sukňou.

Pokiaľ stále neviete, čím sa vlastne slip-on tenisky vyznačujú, rýchlo vám to objasníme. Ide o typ obuvi, do ktorej svoje chodilo jednoducho vsuniete a nič nemusíte zapínať či šnurovať. Aj preto ide o obľúbené tenisky, a to nielen medzi dospelými, ale tiež medzi deťmi.

Spoznajte najväčšie výhody slip-on tenisiek

Nazúvacie tenisky vám ponúkajú množstvo výhod. Poďme sa pozrieť na tie najväčšie z nich:

  • Šetria čas – či už sa ponáhľate alebo nie, slip-on tenisky stačí nazuť a môžete vyraziť z domu. Oceníte to napríklad pri cestovaní, keď si ich môžete kedykoľvek vyzuť a v priebehu niekoľkých sekúnd opäť obuť.
  • Sú ľahké a pohodlné – slip-on tenisky sú vyrábané tak, aby vám počas celej doby nosenia poskytli maximálny komfort a pohodlie. Vyberajte si ľahké a vzdušné materiály, najmä počas letných dní.
  • Sú všestranné – univerzálnosť je ďalšia veľká výhoda slip-on tenisiek. Ten istý pár si môžete obuť k letným šatám, elegantnému nohavicovému kostýmu aj k roztrhaným džínsom. Samozrejme, je potrebné vybrať si taký kúsok, ktorý perfektne zapadne k vášmu štýlu.

Ako nosiť slip-on tenisky?

Slip-on tenisky sú perfektnou a obľúbenou voľbou pre ženy, mužov aj deti. Môžete ich nosiť od jari až do jesene, pričom ich využijete skutočne kedykoľvek. Veľmi dobre sa vám budú kombinovať slip-on tenisky v neutrálnych farbách ako biela, čierna, béžová či šedá. Tie farebnejšie kúsky zas pekne vyniknú v kombinácii s jednofarebnými šatami či jednoduchými nohavicami.

Medzi najobľúbenejšie slip-on tenisky patria látkové, ktoré sú ľahké, vzdušné a pohodlné. Pri plátenných slip-on teniskách však platí nepísané pravidlo, a to, že by ste ich mali nosiť s kratšími nohavicami, maximálne nad členky. Inak by vám mohli opticky skrátiť nohy.

Slip-on tenisky perfektne vyniknú v ležérnom štýle. Môžete k nim kombinovať džínsovú aj koženú bundu, batoh či crossbody kabelku a vždy budete vyzerať trendy. No nezabúdajte na správne kombinovanie farieb, aby ste nepôsobili príliš nudne alebo, naopak, výstredne. Pokiaľ chcete upriamiť pozornosť práve na slip-on tenisky, zvoľte výraznejšiu farbu. Ideálna bude zelená, červená alebo fialová. Následne ale siahnite po neutrálnejších farbách, napríklad biele džínsy, jednofarebné tričko a čierna kožená bunda.

Slip-on tenisky, ktoré musíte mať

Pravdou je, že slip-on tenisky už dlho kraľujú rebríčku trendovosti a dávno predbehli klasické tenisky na šnurovanie či suchý zips. Vedia o tom aj módne domy, ktoré neustále prichádzajú s novým trendmi. Medzi tie aktuálne patria slip-on tenisky s vyššou podrážkou, ktoré zaujmú na prvý pohľad. Veľmi praktickým hitom sú tiež tenisky, ktoré síce majú imitáciu šnurovania, no v skutočnosti sú nazúvacie. A zabudnúť nesmieme na látkové slip-on tenisky s výrazným vzorom, napríklad kocky alebo pás s veľkým logom.

chyba