Veľkolepé podujatie Hurá prázdniny sa blíži

Posledná sobota školského roku bude patriť v Banskej Bystrici všetkým deťom, no nielen im, ale celým rodinám.

19.06.2023 08:59
hura prazdniny, pr

Najočakávanejšie podujatie v roku Hurá prázdniny 2023 je z pohľadu rozsahu a návštevnosti považované za najväčšie podujatie v Banskobystrickom kraji venované deťom. Podujatie sa uskutoční v sobotu 24. júna od 13-tej v príjemnom prostredí v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici.

Hlavným organizátorom podujatia je Nadácia Eriky Karovej. Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť ICE’N’GO! Spolu s ďalšími organizáciami opäť prinesú banskobystričanom bohatý a pestrý program.

Deti i rodičia si budú môcť prejsť zážitkovými stanovišťami s plnením rozličných aktivít a so zbieraním pečiatok. Nebudú chýbať športové, hudobné, cudzojazyčné, enviro aktivity, detský i čitateľský kútik. Obohatením budú nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár, kolotoč, cukríkový dážď, tvorivé dielne i penová show.

Na pódiu sa v programe predstavia umelecké telesá ako detské hudobné centrum Sonyta Music, tanečné školy Janette Fáberová dance a KDANCE. Malých aj veľkých potešia divadelné vystúpenia Divadlo z klobúka a Radvanské hviezdy. Folkloristov poteší vystúpenie detského folklórneho súboru Matičiarik a zaspievať príde aj folklorista Jozef Mak.

Zaujímavosťou budú ukážky záchranných zložiek policajného a hasičského zboru.

hura prazdniny, pr

Všetci, ktorí absolvujú stanovištia, budú odmenení krásnou medailou a cenami. Obohatením bude tombola o zaujímavé ceny, ktoré budú naozaj lákavé a budú medzi nimi víkendové pobyty na Donovaloch v Šport hoteli Donovaly, Residence hoteli, detskom letnom tábore v okolí Banskej Bystrice, wellness vstupy, celodenné rodinné vstupy do aquaparkov a do ZOO, ako aj veľa krásnych darčekov od partnerov. Celým podujatím bude sprevádzať Dagmar Rostandt.

„Hurá prázdniny“ je kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré sa organizuje v meste pod Urpínom už 12 rokov a je oslavou začiatku leta a konca školského roka. Je to čas, aby sa ľudia všetkých vekových kategórií stretli a užili si rôzne aktivity, hry a predstavenia v zábavnej a uvoľnenej atmosfére. Vďaka mixu zábavných aktivít, kultúrnych vystúpení a sociálnej interakcie je to dokonalý spôsob, ako osláviť príchod leta a začiatok novej sezóny radosti a vzrušenia.

Podujatie zahŕňa celý rad aktivít vrátane živej hudby, športových súťaží, divadelných predstavení a stánkov s občerstvením. Deti sa môžu zapojiť do hier a remeselných aktivít, zatiaľ čo dospelí si môžu vychutnať oddychovú atmosféru, stretnúť sa s priateľmi a dopriať si niečo z miestnych stánkov.

Okrem toho, že Hurá prázdniny ponúkajú zábavu, ktorá slúži aj ako dôležité spoločenské stretnutie, spája ľudí z miestnej komunity. Poskytuje jednotlivcom príležitosť spojiť sa navzájom, nadviazať nové priateľstvá a posilniť existujúce vzťahy.

Či už ste miestny obyvateľ alebo návštevník tejto oblasti, Hurá prázdniny sú skvelou príležitosťou, ako si užiť to najlepšie z leta a zažiť jedinečnú kultúru a komunitu regiónu. Cieľom podujatia je ponúknuť platformu pre umelcov a interpretov, aby predviedli svoj talent a podelili sa o svoje kultúrne prejavy so širším publikom.

Vo večerných hodinách po 18:30 hod. je pre návštevníkov pripravená skvelá Oldies Party pod holým nebom.

Do podujatia sa zapojí vyše 40 organizácií, združení a partnerov, ktorí podujatie podporili, ako aj 150 účinkujúcich.

Hlavnými partnermi podu­jatia sú Mesto Banská Bystrica, spoločnosť STEFE a.s., Benzinol, Europe Direct UMB Banská Bystrica.

Mediálnymi partnermi podujatia sú Slovenka, Ahoj mama, Pravda, Priekopník a rádio BB FM.

hura prazdniny, pr
chyba