Budete potrebovať
1 kg zemiakov, 3 mrkvy, jeden petržlen, 4 vajcia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajovú lyžičku mletého čierneho korenia, 100 g cibule, 100 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 1dl nálevu z uhoriek, 300 g sterilizovaného hrášku, 1 polievkovú lyžicu plnotučnej horčice a 300 ml Majonézovej omáčky Piknik. A za hrsť dobrej nálady.
Ako na to?
Zemiaky uvaríme v šupke spolu s mrkvou a petržlenom. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame na kocky. Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a nakrájame. Ingrediencie vložíme do väčšej nádoby. Postupne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pokrájanú sterilizovanú uhorku, sterilizovaný hrášok a horčicu. Každú ingredienciu opatrne primiešavame do zemiakov. Prilejeme nálev z uhoriek, posolíme a okoreníme podľa chuti.
Spievajúci šalalát
A teraz to najpodstatnejšie: Aby zemiakový šalalát chutil, ako má, necháme ho 2 hodiny odstáť a potom primiešame Majonézovú omáčku Piknik. Skladujeme v chlade, podávame s úsmevom a počúvame chválospevy.