Chystáte sa na lyžovačku v Rakúsku? Nezabudnite sa poistiť!

Nedočkavci už určite snívajú o prvých lyžovačkách tejto zimy a plánujú, ktoré svahy pokoria túto lyžiarsku sezónu ako prvé. Keďže so snehom je to na Slovensku v novembri veľmi neisté, najlepšou voľbou sú ľadovce v Alpách.

30.11.2023 00:00
thumbnail lyzovanie, pr, nepouzivat

Okrem výhody skorého lyžovania, sú alpské lyžiarske strediská dobre známe kvalitou poskytovaných služieb. V niektorých regiónoch rakúskych Álp získate v rámci ceny za ubytovanie a stravu aj niekoľkodenný skipas.

O komforte lyžovania a všetkých doplnkových služieb ani nehovoriac. Skúsení lyžiari a lyžiarky potvrdia, že cestovať na lyžovačku do Rakúska sa oplatí oveľa viac, ako na Slovensku. Tak čo, vybrali ste si ubytovanie v niektorej z malebných alpských dediniek, lyže máte pripravené, stačí už len pobaliť veci a vyraziť na cestu. Ale moment, nezabudli ste na niečo? Do zahraničia predsa potrebujete aj cestovné poistenie!

Prečo vám Európsky preukaz zdravotného poistenia nestačí?

Občania Európskej únie majú nárok na nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť na území členských štátov EÚ a v niektorých ďalších krajinách a to za rovnakých podmienok a v rovnakom rozsahu, ako majú poistenci a poistenky z týchto krajín.

S Európskym preukazom zdravotného poistenia vás ošetria iba v ambulanciách štátnych zdravotníckych zariadení a tento preukaz vôbec nekryje prevoze poistenej osoby na Slovensko a nemáte nárok ani na asistenčnú pomoc v prípade nečakaných udalostí.

Cestovné poistenie (a v rámci neho poistenie liečebných nákladov), naopak, kryje všetky náklady týkajúce sa ošetrenia, prevozu do nemocnice, hospitalizácie, liekov a prevozu naspäť na Slovensko. (Dokonca v prípade úmrtia, kryje cestovné poistenie aj prevoz telesných pozostatkov). Cestovné poistenie pokrýva aj náklady na ošetrenie v súkromných ambulanciách.

Cestovné poistenie aj na lyžovačku

Zľakli ste sa, že ste na poistenie úplne zabudli? Našťastie, v Unione uzatvoríte rýchlo a ľahko cestovné poistenie online. Už v základnom poistení sú zahrnuté aj zimné športy (vrátane lyžovania a snowboardovania). Krátkodobé cestovné poistenie poskytuje aj neobmedzené krytie liečebných nákladov a jeho rozsah si môžete zvoliť podľa svojich potrieb.

V rámci cestovného poistenia do zahraničia si môžete poistiť aj batožinu a zodpovednosť za škodu. Výhodné je aj poistenie auta na dovolenku, v rámci ktorého získate asistenčné služby pre motorové vozidlo.

Ak sa vám stane cestou nehoda alebo budete mať poruchu na aute, prostredníctvom asistenčných služieb opravíme vaše auto na mieste. Ak nebude oprava možná do 48 hodín, zabezpečíme vám náhradné auto.

Cestovné poistenie online môžete uzatvoriť aj na poslednú chvíľu, tesne pred vycestovaním zo Slovenska a môžete si tak byť istí, že v prípade potreby, máte spoľahlivú, odbornú a kvalitnú pomoc zaručenú.

chyba