Prečo je vysoká hladina cholesterolu nebezpečná a ako ju znížiť prírodnou cestou?

Väčšina ľudí si neuvedomuje riziká, ktoré so sebou prináša zvýšená hladina cholesterolu v krvi. Pritom ide o veľmi rozšírený problém, ktorým trpí 80 % žien a 70 % mužov. Pritom často stačí upraviť jedálniček, začať sa viac hýbať, zredukovať stres a zníženie hladiny krvných lipidov na seba nenechá dlho čakať.

12.12.2023 00:00
cannamedi 1, pr, nepouzivat Foto:

Čo je to cholesterol

Cholesterol je dôležitá látka, vďaka ktorej naše telo dokáže spracovávať tuky, pomáha aj pri stavbe bunkových membrán a je potrebná pri tvorbe hormónov a vitamínu D. Časť cholesterolu si naše telo vyrába samo, syntézou v pečeni. Zvyšok prijímame v strave. Problém nastáva v prípade konzumácie jedál s vysokým obsahom tukov a cukrov, kedy hladina cholesterolu nebezpečne stúpa, čo môže viesť k rozvoju radu kardiovaskulárnych ochorení.

„Dobrý“ a „zlý“ cholesterol

Odborníci rozlišujú dva druhy cholesterolu. HDL alebo „dobrý“ cholesterol a LDL alebo „zlý“ cholesterol. HDL pomáha vracať nadbytok cholesterolu z krvi do pečene, kde je odbúravaný, a preto je pre náš organizmus dôležitý. LDL má naopak schopnosť usadzovať sa na cievnych stenách, čím cievy strácajú na pružnosti a postupne sa zužujú. Tento jav sa nazýva ateroskleróza a v konečnom dôsledku sa ochorenie cievnej sústavy môže prejaviť infarktom myokardu, cievnou mozgovou príhodou a pod. Kedy začína byť cholesterol nebezpečný?

Pokiaľ je hladina cholesterolu v norme, nehrozí nám žiadne nebezpečenstvo. Všeobecne platí, že u dospelého človeka by sa mala hladina cholesterolu pohybovať do hodnoty 5,00 mmol/l (milimolov na liter). Za zvýšený cholesterol je považovaná hodnota od 5,01 do 6,2 mmol/l. Ľudia s cholesterolom nad 6,2 mmol/l (taká hodnota je označovaná ako riziková), by mali byť na pozore a významne zmeniť svoj životný štýl.

Riešte cholesterol včas!

Najrizikovejšou skupinou sú fajčiari, ľudia s nadváhou, konzumenti alkoholu, diabetici a starší ľudia. Nie je ale výnimkou, že sa s vysokou hladinou cholesterolu stretávajú aj mladí ľudia. Môže za to zlá životospráva, sedavý spôsob života a nedostatok pohybu. Pokiaľ u vás lekár odhalil zvýšenú hladinu cholesterolu, je dôležité obmedziť príjem tučných jedál, sladkostí, alkoholu a pridať do svojho jedálnička ovocie, zeleninu, celozrnné pečivo, ryby a nenasýtené tuky. Rozhodne by ste sa tiež mali pravidelne hýbať. Využiť môžete aj prírodné preparáty na báze monakolínu z červenej ryže, rastlinných sterolov a zeleného čaju, ktoré znižujú hladinu cholesterolu alebo konopy, ktoré blahodarne pôsobia na celý kardiovaskulárny systém.

odkaz
cannamedi -baner, pr, nepouzivat

Prvá pomoc z lekárne

Hladinu cholesterolu, triglyceridov a celkový stav kardiovaskulárneho systému je možné riešiť efektívne a bez vedľajších účinkov prírodnou cestou. Lekárnici odporúčajú revolučný výživový doplnok CannamediQ Cholestmizin® Forte. Ten v sebe spája silu konopy, monakolínu a zeleného čaju, ktorý optimalizuje hladinu cholesterolu a chráni celý kardiovaskulárny systém, srdce aj cievy. Zelený čaj navyše obmedzuje absorpciu cholesterolu, optimalizuje pomer LDL/HDL a zamedzuje hromadeniu triglyceridov. Obsiahnutý pestrec mariánsky zaisťuje ochranu a regeneráciu pečeňových buniek. Osvedčené zloženie je navyše obohatené o rastlinné steroly a pomarančovník pre ešte vyššiu účinnosť. Včasným riešením cholesterolu sa môžete vyhnúť doživotnej medikácii liekmi na predpis alebo nutnosť ich užívania aspoň oddialiť.

chyba