Ako sa starať o vlasy počas Vianoc?

Počas vianočného obdobia dostávajú naše vlasy poriadne zabrať. Nielenže sú vystavené veternému a mrazivému počasiu, ale aj neustálemu natáčaniu, fúkaniu, farbeniu a žehleniu kvôli najrôznejším vianočným večierkom a oslavám. Do toho vlasom neprospieva ani stres z blížiaceho sa Štedrého dňa. Ako sa teda o vlasy správne a šetrne starať? Nezúfajte, máme pre vás pár zaručených rád.

07.12.2023 00:00
7.12 shutterstock 534430663, pr, nepouzivat Foto:

Nestresujte sa!

Predvianočné obdobie je hlavne pre ženy v domácnosti veľmi stresujúce. Každá z nich totiž chce pripraviť pre svoju rodinu nezabudnuteľný Štedrý deň. S tým tiež súvisia nákupy vianočných darčekov, veľké upratovanie, pečenie cukroviniek a množstvo ďalších drobností. Nie je teda divu, že ženám môžu v tomto období začať viac vypadávať vlasy. Denne nám vypadne 50–100 vlasov, pri česaní až 300 vlasov, čo vôbec nie je dôvod na paniku. Strachovať by sme sa mali, ak na kefe máme po každom česaní chumáče vlasov alebo si na pokožke všimneme preriedené miesta. Tým nám naše telo dáva najavo, že niečo nie je v poriadku. Určite treba najskôr obmedziť stres a situácie, ktoré nás psychicky vyčerpávajú. Ďalším krokom je vlasom dodať potrebné látky a živiny, ktoré pre svoj zdravý vzhľad potrebujú.

Dodajte vlasom potrebné vitamíny

Väčšinu potrebných vitamínov, ktoré naše vlasy pre svoju hustotu, dĺžku a zdravie potrebujú, nie sme bohužiaľ schopní prijať zo stravy. Preto je dobré sa v lekárni poobzerať po výživových doplnkoch, ktoré obsahujú zinok, biotín, kremík alebo metionín známy aj ako vitamín krásy. Zinok napomáha k udržaniu normálneho stavu vlasov. Biotín alebo vitamín H zabraňuje padaniu vlasov a podporuje ich rast. Kremík zase zaručí, že vlasy budú pevné a zdravé a vďaka metionínu sa budú vlasy menej lámať a dorastú do väčšej dĺžky. Lekárnici odporúčajú prípravok Vlasové hnojivo, ktorý obsahuje unikátnu kombináciu látok potrebných pre správny rast a kvalitu vlasových buniek. Kremík, síra a vysoké dávky biotínu vo Vlasovom hnojive zaisťujú rýchlu a účinnú redukciu nadmerného vypadávania vlasov, podporujú ich rast a kvalitu. V zložení tohto výživovom doplnku nájdete množstvo aminokyselín, vitamínov a minerálov, ktoré sú kľúčové pre stav vlasov a vlasovej pokožky.

Vlasové prípravky vyberajte s rozumom

Pre zdravé a husté vlasy je veľmi dôležitý aj správny výber vlasových prípravkov. Nevyberajte v drogérii šampón len podľa ceny, ale zamerajte sa aj na jeho zloženie a pre aký typ vlasov je určený. Šampón pre slabé a rednúce vlasy by mal obsahovať kofeín, ktorý podporuje prekrvenie a výživu vlasových folikul a účinne tak obmedzuje nadmerné vypadávanie vlasov a stimuluje ich rast. Na vlasovú pokožku pôsobí blahodarne aj žihľava dvojdomá, ktorá posilňuje pevnosť, pružnosť a lesk vlasov. Pred nepriaznivým vplyvom UV žiarenia chráni vlasy zelený čaj, ktorý má silné antioxidačné účinky. Pre silné a zdravé vlasy je dôležitý aj silymarín. To všetko nájdete v Šampóne Vlasové hnojivo, ktorý vďaka unikátnemu zloženiu podporuje rast nových vlasov, zvyšuje odolnosť vlasových buniek a pomáha vytvárať objem, lesk a silu vlasov.

odkaz
7.12., pr, nepouzivat

Nezabúdajte na pokožku hlavy

Starať sa treba nielen o vlasy, ale aj o vlasovú pokožku. Práve z tej totiž vlasy vyrastajú a aby boli silné a dlhé, musí byť vlasová pokožka zdravá. Doprajte teda svojej pokožke hlavy raz týždenne peeling, ktorý odstráni odumretú kožu a zvyšky stylingových prípravkov. Na prekrvenie vlasovej pokožky a podporu rastu vlasov je vhodné pravidelne používať aj vlasové sérum. V lekárňach a zdravých výživách je dostupné Sérum Vlasové hnojivo. Jeho zloženie spája účinky kofeínu a komplexu HustoplexTM do mimoriadne koncentrovanej bezoplachovej starostlivosti. Vďaka tomu sérum zaisťuje rýchly a výrazný nástup účinku aj pri problémoch s intenzívnym vypadávaním, rednutím a oslabením vlasov. Bezoplachová forma séra navyše uľahčuje aplikáciu a zvyšuje vstrebateľnosť účinných zložiek. Pre maximálny účinok nanášajte sérum na pokožku hlavy každý deň.

chyba